Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med diakritiska tecken i WebbLibris

Hej
Jag har i XL lagt till bestånd, samt gjort en mindre ändring i titelfältet på en äldre post. När jag kollar den i WebbLibris står det nu frågetecken för alla diakritiska tecken. Jag har lagt till bestånd och ändrat i andra fält än titeln på andra poster utan problem. I XL ser det ju helt rätt ut.
Posten har LibrisID: 538745


Malin Joakimson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det har varit en del problem med överföringen till Libris webbsök som orsakat bl.a. detta, men det ska nu vara löst.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej,
  Jag har svåra problem med att hitta titlar innehållande diakritiska tecken. Det gäller både franska titlar såsom Poesía árabe clásica (bibID 7503349) men framförallt transkriberade titlar som Baḍāʼiʻ al-baḍāʼih (bibID 2123794).
  I det första fallet går det inte att söka fram titeln om man inte anger den med diakritiska tecken. I det andra fallet går inte att få fram titeln alls. Jag har testat olika varianter.
  Det finns ytterligare ett problem. Det gäller sökning av titlar innehållande "al-", "wa-" odyl. inom frasen. Observera att frågan inte gäller "al-" initialt eftersom "al-" fileras initialt. Hur ska man t.ex. kunna söka fram titel Bidaya wa-nihaya i NyaLibrisKatalogisering? Det är tur att webbLibris fungerar. Jag kan ju alltid söka fram posten med dess bibID1864776.
  Rayeheh Hamedani
 • Hej!

  Vi är medvetna om att det finns problem med sökning med diakritiska tecken. Man måste skriva exakt för att få träff. Gäller även Bidāya wa-nihāya. Vi kommer att jobba vidare med sök-funktionaliteten och uppmanar till dess att ni använder webbsök när det behövs, precis som du skriver.

  Här finns en annan tråd som rör ämnet: Specialtecken

  Mvh
  Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.