Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem att importera

Nu råkade vi på Stockholms universitetsbibliotek återigen ut för en post som inte går att download compiled marc 21.
Titel: La cité des satyres  ISBN: 9782713223846

Det är en beställd bok till en forskare så om det inte går att åtgärda snarast måste vi skapa en dubblett.
Lia Fallenius Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lia!

  Problemet beror på att det finns likadana ämnesord av olika typ men inom samma ämnesordslista (t.ex. det kronologiska Antiken och det allmänna Aniken tillhörande sao) som båda pekar till samma URI i XL. Så fort minst en av termerna förekommer i en instans tar det stopp vid nedladdning/import. Vi ska åtgärda problemet med ämnesorden men har inte haft möjlighet att göra det än. Förutom Antiken är det ämnesorden Medeltiden, Forntiden och Renässansen tillhörande sao som berörs.

  Det går delvis att kringgå problemet genom att ladda ner enstaka poster via Libris webbsök - Skapa referens - välj MARC/XML som format - Spara som fil.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • MARC/XML som format fungerar dock inte mot Koha, vår lokala katalogs inställningar. Men om jag tar bort ämnesorden som dubbleras borde det alltså fungera?
  Lia Fallenius
 • Hej Lia!

  Ämnesordsredaktionen håller på med en översyn av dessa ämnesord som ställer till det vid export och återkommer med uppdaterade instruktioner. För att lösa akuta situationer som inte går att åtgärda enligt ovan, kan du göra så som du skriver. Dvs. ta bort ämnesorden, importera posten och sedan lägga dit ämnesorden igen.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Jag har nu också stött problemet att det inte går att använda Download compiled MARC21. Det gäller post med id 20908789 :
  Die Rezension aktuelle Tendenzen der Literaturkritik
  ISBN 9783826060533

  Vänlig hälsning,

  Mårten Bohman, Göteborgs universitetsbibliotek
 • Hej Mårten.

  Kvarstår problemen med Download compiled MARC21?

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej!

  Nej, nu funkar det. Jag såg inlägget om att en lösning skulle vara implementerad i fredags i den andra tråden som handlar om importproblem (https://kundo.se/org/librisxl/d/post-som-inte-gar-att-ladda-ner/), och sen testade jag både med posten som nämnts ovan och en liknande post och i båda fallen fungerade det. I båda fallen verkar problemen ha orsakats av "_marcUncompleted (unhandled term)" och inte av ämnesord.
  Mårten Bohman, Göteborgs universitetsbibliotek

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.