Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Post som inte går att ladda ner.

Hej!

Post 6gdq21x34fvl06lh går inte att ladda ner från nya Libris till G:s katalog.
Jag har tagit bort den ursprungliga posten och matat in en ny, men det går ändå inte. Byta dator eller webbläsare hjälper inte heller.
Mvh Martin Oxelqvist, G.
Martin Oxelvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Martin!

  Anledningen till att det inte går att ladda ner den aktuella posten stavas Medeltiden, bokstavligen. Vi har problem med ett antal ämnesord: Antiken, Forntiden, Medeltiden och Renässansen, för vilka det finns identiska termer för de olika typerna allmänna ämnesord och kronologiska ämnesord. De identiska termerna inom de olika typerna har fått identiska URI:er vilket systemet inte kan hantera och en följd är då att poster innehållandes någon av dessa termer inte går att ladda ner.

  I väntan på att problemet är löst går det att komma runt problemet genom att, i det det här fallet, ta bort termen Medeltiden, ladda ner posten och lägga till Medeltiden igen. Naturligtvis inte helt optimalt men i alla fall ett sätt att lösa det nu.

  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport
 • Hej,

  Jag har en annan post som inte går att ladda ner: https://libris.kb.se/katalogisering/wf7pcvv73z7zhbq#it. Jag har testat att ta bort alla ämnesorden samt skapat en kopia, men inget hjälper. Vad kan problemet vara denna gång?

  / Anna Björnberg
  Anna
 • Hej Anna!

  Det berodde på ett felaktigt värde i Adminmetadata. Det är nu borttaget och då ska det fungera att ladda ner. Hör av dig igen om problemet kvarstår.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej,

  Nu fungerade det alldeles fint att ladda ner posten. Tack för hjälpen!

  / Anna Björnberg
  Anna
 • Hej!

  Jag tycker att det verkar ha blivit ett ganska vanligt problem sedan uppgraderingen förra veckan att poster inte går att ladda ner via Download compiled MARC21, såsom beskrivet ovan. Jag hittade ett fall häromdagen: https://libris.kb.se/katalogisering/6qj01g1j4w3t959#it (rapporterat via "Felrapportering" i katalogiseringsgränssnittet).

  Kolleger här på GUB har också stött på problemet under veckan, t.ex. här: https://libris.kb.se/katalogisering/9tm130lm1r8kz4b#it och här: https://libris.kb.se/katalogisering/k3wckjnw1jq4kqg#it (båda har, tror jag, tidigare beskrivits på forumet eller via "Felrapportering").

  Gemensamt för dessa tre fall (och vad det verkar i Annas fall tidigare i tråden) är att det ligger MARC-kod under adminmetadata som inte kan hanteras/kategoriseras i XL-formatet, utan som hamnar som en kodsträng i fältet "_marcUncompleted (unhandled term)". Sådan kod fanns ju i en del poster sedan tidigare (och uppstår, antar jag, som en rest efter konvertering/import av poster i MARC-format), men där det nya sedan uppgraderingen verkar vara att de nu ofta inte går att ladda ner.

  I de tre fallen länkade till här går det heller inte att förhandsgranska MARC21, utan man möts av meddelandet "Något gick snett". I åtminstone det första fallet kan man dessutom se att ingen uppdatering har skett i Libris webbsök, trots att posten uppdaterades i XL den 17/9. Posten kom heller inte med i vår batchfil den 18/9, så det ser ut som att dessa problem inte bara drabbar direktnedladdningen, utan potentiellt all export till MARC.

  Beroende lite på hur många poster som är drabbade av ovanstående problem så ser det här ut att kunna vara en ganska akut sak att finna en lösning på.
  Markus Nolgren
 • Inte heller post: hqbc0x58flmd8nh1 går att ladda ner.
  Stefan Benjaminsson, GUB
 • Inte heller post: 8jg5tfm066523jvj går att ladda ner.

  Mvh
  Martin Oxelqvist
 • Hej alla!

  Vi håller med om att nedladdningsproblemen har ökat sedan sen senaste uppdateringen och det beror på lite olika saker och utredning pågår för fullt. En del problem orsakas alltså av ämnesorden beskrivna ovan, andra av "_marcUncompleted (unhandled term)". En fix för för det senare är nu implementerad. Testa gärna igen och återkom om problem kvarstår.

  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.