Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Parallellregistrering - 599: BiblioteksLänk, BibliotekslänkDelar

Hur registrerar jag en del i ett flerbandsverk som separat post (flerpostmetodik) då den sedan tidigare finns registrerad tillsammans med övriga delar i en enda post (enpostmetodik)? Vårt lokala system kräver att varje fysisk volym får en separat post, annars funkar inte lån- och kravrutiner som de ska. Tidigare kunde vi använda parallellregistrering med BiblioteksLänk resp. BibliotekslänkDelar i fält 599, vilket gjorde att delposter och flerbandspost länkades till varandra (se Verktygslådans anvisningar http://www.kb.se/katalogisering/Katalogisering/Flerbandsverk2/#parallell). I konverterade poster har fält 599 i sådana poster hamnat under Adminmetadata som systemteknisk anmärkning, och det kan inte användas. Finns det något annat sätt?
Ann-Sofi Cullhed Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ann-Sofi!

  Det är fältet Systemteknisk anmärkning som ska användas för att ett 599-fält ska genereras i MARC-formatet. I nuvarande version av produktionsmiljön (1.0.12) är fältet inte redigerbart men i kommande uppdatering (som kommer inom de närmaste veckorna, vi kan ännu ej ange exakt datum) är den förändringen med och bör då kunna användas för ovan nämnda fall.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Tack, vad bra!

  Vänliga hälsningar
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej igen Ann-Sofi!

  I och med uppdateringen till version 1.1.0 av Libris katalogisering fungerar det att redigera Systemteknisk anmärkning. Testa gärna om det fungerar tillfredsställande nu och återkoppla gärna om det fortfarande är problem.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Toppen! Jag ska testa.

  Vänliga hälsningar,
  Ann-Sofi Cullhed

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.