Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Nya ämnesord överst i ämnesordslistan, inte underst

När vi lägger till ett nytt ämnesord hamnar det nya fältet längst ned under rubriken Ämne, efter alla befintliga ämnesord. Sådana finns det som regel gott om i importerade poster, ofta från olika ämnesordssystem. Vill vi sedan lägga till ytterligare ett ämnesord måste vi skrolla/bläddra uppåt för att komma till plustecknet bredvid rubrik Ämne, förbi alla de äldre ämnesorden med alla utrymmeskrävande fält som ämnesord med underindelningar har, och upprepa detta för varje nytt ämnesord vi vill lägga in. När jag senast gjorde detta fick jag klicka mig uppför 24 skärmsidor med PageUp för att komma dit. Detta fick jag upprepa fem gånger (en gång för varje nytt ämnesord som jag lade in). Behöver jag lägga in ett lokalt ämnesord (gäller nästan alla sammansatta ämnesord) måste jag dessutom börja med att skrolla nedåt för att komma till slutet av listan innan jag hittar den mycket diskreta nytillagda fältrubriken.

Går det att få nytillagda ämnesord att hamna högst upp i listan, FÖRE alla befintliga, skulle det spara mycket tid. Går det sedan att få fler fält med på köpet när det gäller ämnesord med underindelningar (Termkomponenter), så att man inte måste hämta fälten ett och ett  vore ännu mycket mer vunnet.

Det skulle också bli mindre ansträngande för ögonen om alla fält på nivå 2 (om Text = Nivå 1) hade  en avvikande bakgrundsfärg, se bifogad bild, eller åtminstone markant större fontstorlek för fältrubriken. Det nuvarande formulärets dåliga ergonomi gäller även det visuella.

Ann-Sofi Cullhed Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Ann-Sofi och tack för ditt förslag.

    Det är rapporterat till projektet som ett förslag att se över i samband med gränssnittsutveckling.

    Vänliga hälsningar
    Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.