Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ny post - fält försvinner då man sparar 1:a gången

Hej,

av vilken anledning har ni valt att, i den nya versionen, låta fält försvinna från Skapa Ny-mallen, för Tryckt Monografi, då man sparar första gången? Jag tycker att detta är en klar försämring. Av olika skäl kan man vilja spara innan man har fyllt i alla fält som man vill ha med och då blir det mycket extra arbete att lägga in de fält som har försvunnit. Om jag, till exempel skriver in titel och upphov och sedan sparar, ja då har, därefter, både Omfång och Identifikator försvunnit. Fält som ju, i princip alltid, är nödvändiga.
Ulrika Orloff Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Jag vill framföra åsikten att det efter införandet av funktionen Berika från mall är en bra funktion att tomma fält raderas när man sparar. Om man nu av någon anledning har sparat mitt i arbetet så kan man alltid återfå de tomma fält som försvann med hjälp av Berika från mall. Och eftersom de tomma fälten försvinner när man sparar så slipper vi alla en massa arbete med att radera dessa fält för hand i de fall där de inte har använts.

  En tänkbar förbättring vore att tomma fält inte raderades när man trycker Spara (Ctrl+S) utan endast raderades när man trycker Spara och sluta rediga (Ctrl+D).
  Mårten Bohman, GUB
 • Hej!
  Ok, jag hade missat att man nu använder Berika från mall. Det kanske fungerar bra. Det idealiska är ju om vi kan skapa våra egna standardmallar, utifrån våra "normalbehov".
  Ulrika Orloff

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.