Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Navigering mellan Instans, Bestånd och Adminmetadata

När man redigerar en post så är det lätt att gå från "instans-sidan" till bestånds-sidan. Men hur gör man i motsatt riktning? Från bestånd till instans finns inget annat sätt än att backa, eller göra om sökningen.

Man kan gå vidare från beståndet till adminmetadata, men väl där får man se upp, för rubriken är fortfarande Bestånd och länken man klickade på nyss är fortfarande betitlad Adminmetadata. Den enda skillnaden jag kan se är att symbolen bredvid rubriken slår "av" eller "på" beroende på kontext och ja, självklart innehållet på sidan.

Här några enkla förslag:

1. Lägg en knapp "Visa instans" på samma plats på bestånds-sidan, som "Visa bestånd (Sigel)" på instans-sidan.

2. När man redigerar adminmetadata, ändra rubriken på sidan till "Adminmetadata - bestånd" eller "Bestånd - adminmetadata".

3. Byt namn på länken till bestånds-sidan på adminmetadata-sidan, till Bestånd.
---
När vi ändå snackar bestånd. Hur blev det med möjligheten att se även andra biblioteks bestånd? Det vore bra om man kunde se och lära av kollegor.
Anders Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för dina synpunkter. Vi tar med dem som förbättringsförslag för fortsatt utveckling.

    Det går att gå tillbaka till instansen från beståndet. Man gör det genom att ställa sig med muspekaren på den gröna ”bubblan” bredvid ”Bestånd på” och sen klicka på titeln i pop-up-föstret som kommer upp (i Chrome, fungerar inte i Explorer tyvärr)

    Med vänlig hälsning
    Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.