Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Möjlighet till konfigurerbara mallar för beståndsregistrering

Det finns ju redan mallar för att skapa nya verk eller instanser, likt de som finns för Bib-poster i Voyager, men vad det verkar finns inte motsvarande möjlighet för beståndsregistreringen som motsvarar holding-mallarna i Voyager.

Vi använder oss idag av egna mallar för beståndsposter när vi ska registrera beställt material. Det sparar väldigt mycket tid och gör det tydligare för våra inköpare vad de ska fylla i. Dessa mallar är alltså specifika för vårt bibliotek.

Kommer det gå att arbeta på ett motsvarande sätt  i Libris XL?
Daniel Sandbecker Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det kommer inte att finnas i den första releasen i början av januari. Men det finns med i listan på kommande funktioner som prioriteras mot varandra.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Också vi använder egna mallar (även personliga mallar) för beståndsposter, för en mängd olika funktioner. Det skulle bli en enorm effektivitets- och informationsförlust om den möjligheten försvann. Bör prioriteras högt!
  Ann-Sofi Cullhed
 • Har inte lyckats hitta någon vidare information kring detta så jag kände att jag ville lyfta denna frågan igen. Håller med om att personliga mallar för beståndsposterna bör högprioriteras, det blir mycket ineffektivt att behöva skriva in en stor mängd information varje gång (alternativt kopiera från annat dokument, även det ineffektivt och ett något klumpigt sätt att arbeta på).


  Anna Andersson
 • Hej!

  Vi tackar för synpunkterna och vi vet att detta är angeläget för många. Vi kommer att jobba vidare med beståndshanteringen.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Vore fint om möjlighet att skapa egna mallar snart var på gång, skulle effektivisera upp arbetsflödet.
  Anna Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.