Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

MeSH-termer med andraindikator 7 istället för 2

När jag lägger in sammansatta MeSH-termer efter senaste uppdateringen ser det inte korrekt ut, varken i Förhandsgranska Marc, eller efter övertag till den lokala katalogen. Istället för att 650-fältet får andraindikator 2 får det andraindikator 7 följt av ett delfält 2. Kommer detta att åtgärdas, och när i så fall?
Ina Nordenström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ina,

  Vi på Katalogsupporten lyckas inte heller skapa sammansatta MeSH-termer med rätt indikator i exportformatet och vi felanmäler detta till projektet. Vi återkommer till dig när vi vet mer.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport
 • Detta gäller även lcsh-ämnesord - enkla termer får andraindikator 0 (trots att termlistekoden läggs in manuellt istället för att länkas som MeSH och sao-termer). När jag bygger sammansatta lcsh-termer blir dock andraindikatorn 7 och "lcsh" hamnar i delfält 2.

  Helena Lindblom, UmUB
 • Hej Helena,

  Det stämmer. Det är något som inte som det ska vad gäller exportformatet för sammansatta termer från listor som anges via MARC-formatets andraindikator, tex MeSH (2) och LCSH (0). Vi gjorde en felanmälan på detta igår men kan ännu inte säga när det blir åtgärdat. Vi återkommer med besked.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.