Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Markera ändringar i hjälpavsnittet

Hej,

Numera kan man i hjälpavsnittet i Libris XL se när det har uppdaterats senast, men inte vad som har uppdaterats. Det gör att man lätt missar förändringar. Jag hade själv missat förändringen av hanteringen av ogiltigt ISBN, som numera ska anges som Indirekt identifierad av, och blev först varse om detta via kollegor.

Även om Libris XL kontinuerligt utvecklas och förbättras kan det väl inte vara meningen att man ska läsa om hela hjälpavsnittet varje gång det uppdateras? Och även om man skulle läsa om allt är det inte ens säkert att man skulle uppmärksamma alla förändringar.

Vi får idag information om förändringar i Libris XL dels via detta supportforum, men även via instruktionsfilmerna. Det är många informationskanaler att hålla reda på.

Mitt förslag är att hjälpavsnitten som uppdaterats markeras så att man ser att de har ändrats, så att man lättare kan uppdatera sig om förändringar. Ett annat alternativ är att man prenumererar på specifika avsnitt, t.ex. Tryckt monografi, och att man sedan får ett mejl när dessa har ändrats, likt den funktionalitet som finns för Confluence och som KB använder sig av.

/ Anna Björnberg, SUB
Anna Björnberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anna och tack för dina synpunkter.

  Vi planerar att publicera en ändringslogg inom hjälpsektionen där uppdateringar av hjälptexter relaterade till format- och/eller funktionalitetsförändringar redovisas.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
  Katalogsupport
 • Hej Anna!

  Sent omsider har vi nu fått in en ändringslogg i hjälpsektionen. Den kommer att användas för ändringar av hjälptexterna som beror på uppdateringar av format, funktionalitet i gränssnittet samt vid större omstruktureringar av hjälptextinformation.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.