Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Länka entitet

Bra att inte behöva skriva in namn på upphovsperson (exempelvis) en gång till när man ska länka! Det hade också varit bra om dropdownmenyn hade öppnat sig så att man kunde tabba sig fram för att välja exempelvis ”person”. –Ännu bättre hade varit om ”person” hade varit underförstått när man utgår från fältet ”person” och det hade räckt att bara klicka på länka.
Maria L, LUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Jag tyckte också att detta var bra tills jag upptäckte att det kan slå totalt fel och lura oss att tro att det inte finns någon auktoriserad namnform trots att det gör det. När jag klickar på Länka till entitet-symbolen visas namnet utan skiljetecken, och vare sig det är avsaknad av skiljetecknen som det beror på eller något annat får jag negativt resultat:

  När jag däremot skriver in namnet manuellt, som tidigare, visar det sig att det visst finns en auktoriserad namnform att länka till:  Hoppas att den buggen går att rätta, annars är denna nyhet en ren försämring. Jag använder Chrome, har inte kollat i andra webbläsare.

  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej,

  Vi felanmäler detta.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport
 • Bra, tack!
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej igen,

  Vill förtydliga att detta fel handlar om att sökfunktionen i sidorutan "Länka entitet" inte kan hantera bindestreck och andra specialtecken. Detta är felanmält sedan tidigare.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • OK, så det var bindestrecket efter årtalet som ställde till det, inte avsaknaden av kommatecken mellan efternamn och förnamn. Tills detta har rättats måste man alltså tänka på att alltid ta bort alla tecken som står efter födelseåret i personnamn, alternativt börja skriva in namnet manuellt.
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej Ann-Sofi,

  ja, det stämmer, det är bindestrecket som sökfunktionen inte kan hantera. Det gäller även bindestreck i namn.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej!

  Detta problem är nu åtgärdat, dvs. nu går det att söka på både ämnesord och namnformer för agenter som innehåller "-".

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.