Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Länk till träfflistan leder fel

Jag söker fram Myckleby socken (6 träffar) för att lägga bestånd på respektive del. Efter beståndsregistrering av den första delen använder jag länken Till träfflistan för att fortsätta lägga bestånd. Då kommer jag till posten jag sökte på innan den här titelsökningen. Det var en sökning på ISBN, 9781782691631. Jag använder Chrome, men försökte även testa hur det fungerade i Firefox och IE. Där fanns dock inte länken Till träfflistan.
Eva Rengman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva!

  Vi har försökt återskapa scenariot du beskriver men lyckas inte. Gissningsvis var det något som gick snett tillfälligt. Generellt kan sägas att om du lägger bestånd och befinner dig i samma webbläsarfönster nollställs sökningen och länken Till träfflistan finns inte kvar när du återvänder till instansen för den resurs du la bestånd på.

  Ett tips är därför att utifrån träfflistan högerklicka på länken och öppna respektive instans i en ny flik och på så sätt behålla träfflistan i det ursprungliga webbläsarfönstret.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Problemet uppstår när man klickar på plustecknet vid Bestånd redan i träfflistan, utan att först öppna den post man vill lägga bestånd på:

  Om jag istället först öppnar önskat alternativ och först därefter, i instansen, klickar "Lägg bestånd" så kommer länken till träfflistan att funka:


  När jag behöver återkomma till en träfflista, t.ex. vid beståndsregistrering på flera delar av ett flerbandsverk, brukar jag därför öppna den första post i träfflistan som jag vill lägga bestånd på och sedan - när det är gjort - klicka Till träfflistan. Då funkar det. Därefter kan jag  fortsätta med att lägga bestånden via plustecknet i träfflistan och kan varje gång använda länken Till träfflistan utan att först behöva öppna posterna. Jag upplever att detta problem uppstod först någon gång i maj-juni, men är inte helt säker.

  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej Ann-Sofi!

  Efter lite felsökning visade det sig att länken Till träfflistan från bestånd skapat direkt från träfflistan fanns i Chrome i de fall man inte hade rensat cachen/webbläsarhistoriken. I andra testade webbläsare fanns ingen länk oavsett rensning eller inte. Anledningen till att du upplever förändrad funktionalitet beror då troligen på att cachen i webbläsaren har rensats.

  Vi anmäler till projektet att behovet av länk Till träfflistan finns även då man har skapat ett bestånd direkt från träfflistan.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.