Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Lagt bestånd ej synligt i Libris webbsök

Hej,
För ca en vecka sedan lade jag bestånd och importerade en post till vårt lokala biblioteksdatasystem (Koha). Kollar jag nu XL så finns bestånd för oss (H) men ej vid sökning i Libris webbsök. Bestånd är dock synligt i vårt lokala system. Vad kan det bero på och hur åtgärdar jag detta? Hade vissa problem vid importen till  vårt lokala system så fick vid tillfället radera och göra om proceduren. Vet ej om detta orsakade problemet.
Michaela Rings Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • God morgon!

  Vilken post gäller det?

  Mvh
  Libris kundservice
 • Ursäkta det missade jag att ange. Gäller denna: lvn64dbzjr16vcvd
  Michaela Rings
 • Hej!

  Er beståndspost saknar elementet "Har komponent". Jämför gärna med övriga bestånd utifrån denna träfflista: https://libris.kb.se/katalogisering/search/libris?q=lvn64dbzjr16vcvd%20&_limit=20 Instruktioner för bestånd finns i hjälpsektionen under rubriken Beståndsregistrering: https://libris.kb.se/katalogisering/help/workflow-holding

  Mvh
  Libris kundservice
 • Hej igen,
  Tack för svar. För att det ska fungera med vårt lokala system Koha har vi dock fått lära oss (av vår systemutvecklare) att vi ska ta bort "Har komponent" samt "Oformaterad beståndsuppgift – Huvudpublikation" och bara behålla "Bestånd på" samt " Innehas av". Detta har mig veterligen fungerat väl med övriga poster där vi lagt bestånd och importerat till Koha. Se exempelvis: 22553739 samt 22528788.
  Hylluppställning blir sedan synligt då vi lagt till uppgifter om detta (Item) i Koha (notera den grå rutan under H i Libris webbsök i exemplen ovan).
  Michaela Rings
 • Nu syns beståndet i Libris webbsök så det verkar ha löst sig.
  Michaela
 • Hej.
  Efter den senaste uppdateringen i november är flera av de nyinlagda bestånden osynliga i Libris webbsök. De har dock kommit över till vårt lokala system. Det tycks inte finnas någon enkel förklaring då det verkar vara helt slumpmässigt vilka bestånd kommer in eller inte. Några av de som inte syns i webbsök är: 21720579, 21496410 och 22363719 . Men som sagd, det finns flera. Vad är orsaken och när kommer de in i Libris webbsök?

  mvh,
  Ewa Giniewska, Lunds UB
 • Hej!

  Vi hade lite synkproblem förra veckan som resulterade i att en del nya poster saknas i webbsök och batchexporten. Detta håller nu på att åtgärdas och webbsök ska vara uppdaterat med allt tills i morgon (181211).

  Mvh
  Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.