Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lägga till Primärkatalogiserande bibliotek när det inte finns

Vi beställde en bok och när den kom har jag försökt lägga till primärkatalogiserande bibliotek, det som i Marc är #a i fält 040, eftersom detta fält saknas. Det är bara vårt bibliotek som har boken. Vid beställningen hade vi inte fält #a i 040. Nu har jag lagt till "Skapad av" i Adminmetadata men det går inte att välja någonting.

Kommentarer

 • Hej Ruben.

  "Skapad av" ska inte behöva läggas till manuellt vid primärkatalogisering utan genereras automatiskt då instansen sparas - då med inloggad sigel som skapare. Är problemet bestående? Vilket Libris-id gäller det i så fall?

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Ja, problemet återstår. Det gäller Libris-id 22485450.
  Ruben
 • Hej igen!

  Tydligen är det så att sigel för skapare inte alltid har följt med vid import från vissa källor, och så var det även i Voyager. Fanns inget 040 #a i posten genererades inget "Skapad av" vid konverteringen till nya Libris. Eftersom detta är en post från mars bör det ha sett ut så även i Voyager. Det går inte att lägga till fältet "Skapad av" fullständigt och poster som saknar fältet får därför vara utan. Problemet ska dock vara löst vid nya importer så det ska inte behöva uppstå för nyimporterat material.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.