Lägga till delbeteckning

Jag har försökt lägga till beteckning för del i ett titelavsnitt. När jag tittar i en gammal post så verkar det som att uppgiften ska ligga under Har del/deltitel/delbeteckning". Problemet är att när jag har skapat fältet för deltitel så kan jag inte välja delbeteckning när jag trycker på krysset. Ska det vara någon annan beteckning för detta fält eller ska uppgiften läggas in på något helt annat sätt?
Henrik Johansson, Västerås stadsbibliotek Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • OBS! Det finns ett uppdaterat svar från 5 oktober.

  Hej Henrik,

  Det verkar vara en bugg här. Det går inte heller att lägga till Deltitel. Vi rapporterar detta som ett fel. Om du har behov av att lägga till en delbeteckning just nu så får du lägga in den i Huvudtitel istället med ISBD-tecken. T.ex. Smålands historia. Del 2

  Vänliga hälsningar,


  Katalogsupport
 • Delbeteckning går nu bara att lägga direkt under Titel, dvs. enligt strukturen Har titel/Titel/Huvudtitel/Delbeteckning, till skillnad från strukturen du nämner i konverterade poster. Men lägger man delbeteckningen direkt under Titel syns den inte i Marc21, åtminstone inte för närvarande, så man kan ändå fundera på om detta är ett korrekt förfarande.
  Per Ingemarsson, Riksarkivets bibliotek Marieberg-Arninge
 • Hej,

  Ditt ärende är felrapporterat.


  Katalogsupport
 • Vare sig Deltitel eller Delbeteckning dyker upp i MARC-visningen än, hur går det med detta?
  Pär Johansson
 • Hej Pär.

  Det är felrapporterat men vi har ännu ingen uppgift om när det kan vara åtgärdat.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Finns det något hopp om att denna bugg kommer att vara fixad inom kort?
  Stefan Benjaminsson, GUB
 • OBS! Det finns ett uppdaterat svar från 5/10.

  Hej, här följer ett förtydligande:

  Nu går det att ange Delbeteckning (245 n) och Deltitel (245 p), även om lösningen för detta kan komma att förändras. Det går ännu inte att ange alla kombinationer av uppgifter.
   
  Delbeteckning

  • Har titel/Titel/Har del/Deltitel/Delbeteckning (hasTitle/Title/hasPart/TitlePart/partNumber = 245 ‡n)

   Lägg till Har del (hasPart) under Har titel/Titel genom att klicka på plustecknet vid Titel (Lägg till fält under: Titel). Välj Har del. Skapa Deltitel (TitlePart) som lokal entitet (Deltitel är här grupperande) genom att klicka på plustecknet vid Har del (Lägg till resurs) och välj Skapa lokal entitet. Sök fram Deltitel och lägg till det.

   Lägg till Delbeteckning genom att klicka på plustecknet vid Deltitel (Lägg till fält under: Deltitel) och välja Delbeteckning (partNumber).
   Skriv in uppgiften.
   Exempel: 1
  Deltitel
  • Har titel/Titel/Har del/Deltitel/Deltitel (hasTitle/Title/hasPart/TitlePart/partName = 245 ‡p)
   • Om inte Har del/Deltitel/Delbeteckning redan finns, lägg till Har del (hasPart) under Har titel/Titel genom att klicka på plustecknet vid Titel (Lägg till fält under: Titel). Välj Har del. Skapa Deltitel (TitlePart) som lokal entitet (Deltitel är här grupperande) genom att klicka på plustecknet vid Har del (Lägg till resurs) och välj Skapa lokal entitet. Sök fram Deltitel och lägg till det.

    Lägg sedan till Deltitel igen genom att klicka på plustecknet vid Deltitel (Lägg till fält under: Deltitel) och välja Deltitel (partName).
   • Om Har del/Deltitel/Delbeteckning redan finns, lägg till Deltitel igen genom att klicka på plustecknet vid Deltitel (Lägg till fält under: Deltitel) och välja Deltitel (partName).
    Skriv in uppgiften.
    Exempel: Träd och växter som resurs


  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • I release 1.2 har lösningen för Delbeteckning och Deltitel ändrats. Det ”grupperande” Deltitel (TitlePart) har nu översatts till Titeldel. När man lägger till Titeldel följer Delbeteckning (partNumber) och Deltitel (partName) med.  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.