Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lägga till bestånd från fil?

Det går ju att skapa en ny bibliografisk post från en nedladdad fil, som man alltså kan använda som lokal mall. Det går också att ladda ned beståndsposter som man sedan kan använda som mallar genom att berika en ny beståndspost från post > fil. Skulle det vara möjligt att lägga till ett nytt bestånd direkt från fil, precis som man kan göra med bibliografiska poster, och slippa omvägen med att först lägga till och sedan berika en beståndspost?
Ann-Sofi Cullhed Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Det fungerar även för bestånd.
  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Men hur då? Det funkar inte att från önskad instans välja "Skapa ny" > Från fil och sedan välja en nedladdad JSON-beståndspost från min dator. Det går att hämta filen, men inte att spara den ("Bad request"). Antagligen för att den innehåller kopplingen till den ursprungliga instans vars beståndspost jag en gång rensade och redigerade för att sedan (osparad) ladda ned som JSON-fil. Koppling till instansen går ju dock aldrig för mig som användare att rensa bort, utan ligger uppenbarligen kvar i JSON-filen. Den är osynlig och utan funktion då jag använder Berika från post > fil, men inte då jag försöker lägga till bestånd via Skapa ny från fil. Eller finns det något annat sätt att spara en beståndspost som JSON-fil och sedan använda den för att skapa en ny beståndspost från fil? Tacksam i så fall för en beskrivning.

  Texten på mellansidan efter Skapa ny > Från fil säger "Notera att denna funktion automatiskt rensar och byter ut vissa värden som inte ska tas med till den nya posten. Till detta hör bland annat en posts ID, information om vem som skapat posten och när den skapades". Men till det som rensas hör i beståndsposter tydligen inte instansens ID. Om ni kan fixa så att också den rensas bort vid Skapa ny från fil antar jag att det skulle funka, men det kan jag ju inte kolla, så säker är jag inte.

  Ännu bättre vore om kopplingen till den ursprungliga instansens ID inte följer med då jag laddar ned den redigerade, osparade beståndspost som jag vill använda som lokal mall för beståndsposter. Eller finns det något annat sätt att lösa detta så att en ny beståndspost från fil läggs till sin rätta instans?
  Ann-Sofi Cullhed
 • Ber om ursäkt. Det går inte att lägga bestånd via Skapa ny från fil, enbart via Berika från fil. Det är lite pyssligare men fungerar.

  Hör gärna av dig om du behöver hjälp med detta.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Tack för svar! Då vet jag. Ja, det funkar fint med berikningsmetoden även om det hade varit ännu smidigare att kunna skapa en ny från fil, eller i alla fall få ett kortkommando för [klicka Verktyg] > Berika från post > Fil.

  Vänliga hälsningar,
  Ann-Sofi Cullhed

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.