Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

kopiera fält/delfält

Det vore väldigt användbart att kunna kopiera fält med innehåll för att kunna klistra in, antingen i en annan post där information ska återanvändas, eller inom samma post. T.ex. om  man behöver ändra ordning på två upphovspersoner i "instans av verk", för att informationen i förhandsposten inte stämmer. Som jag förstår det går det inte i nuläget? Det blir då ganska tungrott att lägga till nytt fält och kopiera alt skriva in manuellt innehållet i varje delfält. Finns det någon plan för detta?

Hälsningar
Jenny Hedberg,
Högskolebiblioteket i Jönköping
Jenny Hedberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för bra förslag på förbättringar!
  Vi tar in detta till kommande utveckling av systemet.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Hej!
  Jag håller med om att förslaget ovan skulle vara till stor hjälp och spara mycket tid. 

  Jag lägger in ett förslag här som är lite liknande:
  Det vore mycket bra om det fanns möjlighet att kunna lägga till samma typ av fält flera gånger inom samma "del" av posten , utan att behöva gå till plustecknet och söka upp fältet varje gång. Om det exempelvis finns flera medförfattare (medverkan) vore det smidigt att kunna kopiera/direktgenerera "fälttypen" medverkan om man redan lagt in ett fält med liknande information för att med en gång kunna lägga in namnet på de övriga författarna, istället för att först behöva lägga till fält för medverkan och sen underfält för agent och för funktion. Jag tänker till exempel på en funktion motsvarande knappen "Ytterligare författare" som finns när man lägger in publikationer i DiVA.
  Samma sak vore mycket bra att kunna göra när gäller att lägga lokala ämnesord i beståndsposterna. Just nu behöver man först välja Ämne, sedan Lokal entitet- Allmänt ämnesord och därefter "Föredragen benämning" varje gång man ska lägga till ett lokalt ämnesord.


  Esther Thegel
 • Håller med Esther i båda förslagen. Och när det gäller de lokala ämnesorden är det verkligen omständligt att göra om samma procedur för varje ord.
  Jenny Hedberg
 • Vi på SUB instämmer!
  Lena Hagberg
 • Hej,

  tack för bra förslag. Vi tar med dessa behov vid fortsatt utveckling av nya Libris.

  Vänliga hälsningar,
  Anna Berggren
 • LUB ställer sig bakom förslagen!
  Marie Hoen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.