Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kopiera bibliografiska poster

Hej.
Jag tycks inte kunna kopiera bibliografiska poster. Kopieringsfunktionen dyker upp ibland, men det är ytterst sällan (jag vet att jag måste vara i redigeringsläge). Detta är jag inte ensam om. Vissa av mina arbetskollegor kan kopiera, andra inte.
Vi blir inte kloka på varför det är så. Finns det några generella regler kring vilka poster som kan eller inte kan kopieras?

Vänliga hälsningar,
Ewa Giniewska, Lunds UB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  För att kopiera en post, behöver du inte vara i redigeringsläge. Klicka bara på verktygsikonen och välj Kopiera.

  Verktygsikonen:


  Välj Kopiera:


  En kopia av posten skapas. I kopian visas [Ny post] i rubriken.
  Kopia:


  Först när kopian har sparats har du skapat den nya posten. Den får då ett nytt ID och [Ny post] försvinner från rubriken.

  Med vänlig hälsning

  Katalogsupport
 • Detta funkar fint för Librisposter, men det går inte att kopiera poster hämtade från andra källor - i så fall får man spara dem först, kopiera den sparade posten, och när man är klar med kopian ta bort den post man hämtade/sparade. Minns jag rätt funkade det inte heller i Voyager att kopiera hela, osparade poster vid remote-import, men då kunde man snabbt och enkelt kopiera alla önskade fält i remoteposten och klistra in dem i en ny post.
  Ann-Sofi Cullhed
 • Alternativt förstås göra ändringarna i posten man hämtat från annan källa så att den stämmer med det verk man katalogiserar, och spara den... det är så jag brukar göra, men antagligen sparar jag då med mig fält i Adminmetadata som inte gäller mitt verk.

  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej Ann-Sofi.

  Som du skriver går det inte att kopiera en post som importerats från andra källor innan den är sparad i Libris. Det finns två sätt att gå tillväga:

  Skapa en ny post och ha den importerade osparade posten öppen i en annan flik och kopiera över information från den antingen med ctrl+c/ctrl+v om det gäller enbart text eller med Kopiera till urklipp för hela sektioner (tänk då på att den överordnade Egenskapen måste finnas med, t.ex. för att kunna kopiera in en Person som Medverkan måste egenskapen Agent finnas med).

  Eller, som du skriver, ändra i den importerade posten så att den stämmer med det verk man katalogiserar och spara den. I det fallet ändrar du datat i Adminmetadata också. Är du osäker på vilka egenskaper som skall ändras går det bra att radera alla och sen berika från mall (Bok) så att de som skall finnas med läggs till automatiskt.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.