Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kod-fält direkt?

I Adminmetadata lägger man ju till Katalogiseringsregler som lokal entitet och fältet Kod. Min fråga är om det någon gång finns ett behov av att lägga till något annat fält än Kod? Nu kan man göra 39 val, bland annat att lägga till ett ISSN-fält, vilket vad jag antar man nog aldrig behöver göra. Och om man inte behöver det, så varför kan man göra det valet?

Men mina fråga är: Kan man inte få fältet Kod maskinellt inlagt då man väljer Katalogiseringsregler när man skapar lokal entitet?

Stefan Benjaminsson, GUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Om du skapar nytt utgår du från en mall och då finns katalogiseringsregler färdigt i mallen under Admindata. Du behöver inte lägga till varken katalogiseringsregler eller kod för detta.

  När behöver du göra detta manuellt?

  Vänlig hälsningar,


  Katalogsupport
 • När man exempelvis uppgraderar importerade poster, så behöver man regelbundet lägga till detta.

  Så frågan kvarstår. Finns det någon gång ett behov av att lägga till något annat fält än Kod? Och om inte, kan då detta fält automatgenereras när man väljer Katalogiseringsregler?

  Stefan Benjaminsson, GUB
 • Jag håller med om detta. I uppgradering av bokinfo-poster, vilket är en stor del av vårt arbete, måste vi lägga till kod manuellt varje gång. Det hade underlättat med en automatisering.
  Karin Albinsson, LUB
 • Hej!
  vi har fått ett antal önskemål om ett enklare arbetsflöde för att uppgradera/berika exv. Bokinfo-poster. Vi prioriterar dessa förbättringar inför hösten, och tar då med ett bättre sätt att få in kod=rda. Tack för att ni påpekade detta!

  mvh
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Jättebra att ni lyssnar och prioriterar. Men jag kan ändå inte låta bli att undra över frågan ”När behöver du göra detta manuellt?”
  Borde inte ni redan veta det, om ni tagit reda på hur vi arbetar?
  Maria L, LUB
 • Jag undrar samma som Maria.

  Jag undrar även varför XL har blivit så krångligt, med så många steg att gå för att få till det som väldigt enkelt kunde läggas till i Voyager? Kunde inte det förenklats från början? Jag är inte alls insatt i hur man utvecklar system det är därför jag undrar.

  Vänligen Anna
  Anna Andersson
 • Kan inte annat än hålla med Maria L. och Anna A. Vad är poängen med att krångla till verktyget, så som ni har gjort? Ni har skapat en gordisk knut. Har svårt att tro att detta har något som helst med länkad data att göra.

  P.S. För övrigt anser jag att gränssnittet ska vara platt.
  Kristina Sevo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.