Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Katalogisatörens anmärkning

Hej!
Skulle vara bra att få delfältet Katalogisatörens anmärkning under Har komponent (=852 \x). Som det är nu får man lägga till det varje gång man gör en beståndspost.

Maria L, LUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, bra förslag, tackar! Tar med det till projektet.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Nu har anmärkningsfältet kommit in i samband med dagens uppgradering - bra. Men fältet ligger insprängt mellan de  olika delarna av hylluppställningen - efter den inledande delen ("Hyllkod") och före den avslutande delen ("Hyllsignum Uppställningsord" och "Hyllsignum Löpnummer"). Det är väldigt ologiskt och kräver ännu mer skrollande eller klickande för alla bibliotek som inte bara använder "Hyllplacering: Avdelning, Samling". Anmärkning behöver bara läggas in ibland, hyllsignum så gott som alltid. Ett olycksfall i arbetet? Sådant löser sig den efterlängtade dag då vi får möjlighet att göra egna mallar (som vi kunde göra i Voyager), men till dess hoppas jag att det rättas till snabbt.

  Mvh
  Ann-Sofi Cullhed
 • Ja jag är verkligen jättenyfiken på varför ni valt att placera katalogisatörens anmärkning mitt i hylluppställningen. Placeringen är så oväntad att det måste finnas en anledning till den, vilken?
  Mvh
  Maria L, LUB
 • Det finns en sorteringsordning i gränssnittet och det som gör att Katalogisatörens anmärkning kommer före Hyllsignum är att gränssnittet nu sorterar efter egenskapens namn på engelska. Det är lite mer komplicerat än så, men vi ska se om det går att göra sorteringsordningen mer användarvänlig.
  Katalogsupport
 • Eftersom jag alltid behöver minst 2 rader till Katalogisatörens anmärkning, men oftast 3, och ibland 4, är det möjligt att låta det ligga 2-3 rader redan i mallen? Om man inte använder dem alla, så försvinner de tomma raderna ju ändå automatiskt när man sparar beståndsposten.
  Linda, NB
 • Hej Linda!

  Vi lägger in det som ett önskemål till projektet.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.