Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Instanser som saknar instanstyp och problem med att lägga till nya fält

Jag märker att det inte går att lägga till nya fält med "+" eller alt+F i en post som saknar instanstyp, man får en helt tom lista med fält i pop up-fönstret. Se:
https://libris.kb.se/katalogisering/6qjmrg0j30g1l55

Jag testade att lägga Instanstyp/Instans i den här posten och då dyker alla fält omedelbart upp.

Är det tänkt att det ska finnas poster som saknar instanstyp? Jag är osäker på om jag tolkar hjälptexten rätt, men det verkar så:
https://libris.kb.se/katalogisering/help/workflow-instance

Om det är tänkt att dessa poster ska sakna instanstyp så innebär det ett allvarligt problem att det inte går att lägga till fält och jag hoppas att det går att lösa inom en snar framtid. Alternativt så skulle man kunna ändra hjälptexten så att det blir fritt fram att lägga Instanstyp/Instans här och jobba vidare med posten.

Mårten Bohman, GUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Ett förtydligande:
  Posten är har först Instanstyp/Instans av text. Men när man går in i redigeringsläge försvinner "Instans av text" i posten, kanske eftersom det här alternativet inte längre finns i rullistan för instanstyp. Därför skrev jag att den saknade instanstyp. När man använder "+" för att lägga till fält står det också "LÄGG TILL EGENSKAPER UNDER: INSTANS AV TEXT".
  Mårten Bohman, GUB
 • Hej Mårten,
  Tack för din iakttagelse.

  Anledningen till att "Instans av text" inte syns i listan är att vi har blockat gränssnittet från att "använda" den instanstypen - förutom för att visa upp där den redan finns. "Instans av text" ska framöver ersättas av riktiga instanstyper. Du har rätt i att det inte alls framgår tydligt i gränssnittet hur det är tänkt.

  Vi diskuterar internt hur vi ska förbättra detta.

  vänlig hälsning
  Libris-teamet
  Bodil Wennerlund Projektledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.