Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Inlogg i nya systemet, Libris login

Idag loggar vi in med sigel, och vårt sigel har rättigheter även för några andra sigel. Hur kommer inloggning och rättigheter att fungera framöver? Behöver vi byta inloggningssätt/användaruppgifter?

Kommentarer

 • Varje katalogisatör kommer ha ett personligt konto, med rättigheter för ett eller flera sigel. I gränssnittet kommer det finnas möjlighet att välja vilket sigel som är den katalogiserande instansen. Vi återkommer med mer detaljerad information.

  Libris kundservice
 • Hej!
  Jag katalogiserar för SLU-biblioteket i Alnarp, sigel Ja. Kommer jag då genom min personliga inloggning kunna redigera poster för de övriga siglerna Jo, Ju, Jsk? Dessutom har jag under några år på ideell basis hjälpt till att katalogisera för Jan Myrdalsbiblioteket, Jm, kan jag få rättighet att katalogisera även för detta bibliotek?

  Mvh

  Lennart Wiborgh
  SLU-biblioteket, Alnarp
  Lennart Wiborgh
 • Hej!

  Den som ligger inlagd som katalogansvarig för ett sigel i Biblioteksdatabasen är den som blir katalogiseringsadmin för det siglet.

  Är man katalogiseringsadmin för ett sigel så kommer man framöver att få möjlighet att skapa nya konton för siglet och tilldelar rättigheter.
  Denna förändring gör vi för att öka säkerheten och för att biblioteken själva ska få kontroll över sina användarkonton.
  Användarkonton är personliga och är knutna till en e-postadress.

  Med vänlig hälsning
  Libris kundservice
 • Se över dina rättigheter i Libris login

  Libris login är den tjänst som hanterar användarkonton för det nya katalogiseringsverktyget. Alla som katalogiserar har personliga inlogg där e-postadressen är användarnamn. I Libris login administrerar katalogansvariga sina medarbetares konton och behörigheter.

  Ni hittar Libris login på https://login.libris.kb.se/ och via nya Libris katalogiseringsgränssnitt. Libris login är i skarpt drift vilket innebär att samtliga ändringar slår igenom direkt.

  I och med att Voyager tas ur drift försvinner även de gamla inloggningsuppgifterna. I Voyager loggar katalogisatörer in med användarnamn i form av sigel och lösenord – i XL slussas användare via gränssnittet istället vidare till Libris login.

  Alla som ska katalogisera i det nya systemet behöver registrera sig i Libris login. Om ni inte redan har satt upp ett konto och sett över era uppgifter ska ni meddela katalogansvarig på ert bibliotek. Katalogansvarig är administrativt ansvarig på ditt bibliotek och i Biblioteksdatabasen kan ni se vem det är på ert bibliotek. Information om det här har tidigare gått ut via mail från Libris kundservice.

  Om den som är katalogansvarig hos er inte har varit i kontakt med Libris kundservice kan han eller hon kontakta libris@kb.se för att sätta upp ett korrekt konto.


  Maia Dexander Införandeaktiviteter
 • Maia Dexander Införandeaktiviteter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.