Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Inkonsekvent i träfflistan

Det är bra att man redan i träfflistan kan se mer om posterna än vad man kan i Voyager! Vi på LiUB har dock reagerat på en inkonsekvens. Poster för tryckta utgåvor benämns "instans", medan poster för t ex elektronisk utgåva benämns just "elektronisk". Borde väl i konsekvensens namn istället vara: "instans: tryckt" respektive "instans: elektronisk".
Eva-Lisa Holm Granath Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Sökningen och träfflistan har brister som vi är medvetna om.Vi kommer dock inte att hinna jobba mer med det till startversionen. Det kommer i senare releaser. Ett tips är att, vid behov, använda webbsök för att komplettera era sökningar.

  Vi tar med oss dina synpunkter ovan till kommande utveckling.

  Libris kundservice
 • Det verkar inte heller gå att filtrera på "instans" när man har en träfflista - det går bra att filtrera på alla andra typer utom just det som enligt Eva-Lisa borde vara "instans: tryckt". Jag testade bl a med Skolverkets rapport. Där finns det dock tre träffar som heter "Instans av text" och går att filtrera fram. Dessa poster har 007-fältet ifyllt i Voyager (särskild bärarbeteckning: normalt tryckt). Det fältet används normalt inte för vanliga tryckta monografier, så vitt jag vet? Det är i vilket fall högst önskvärt att det går att sortera ut enbart det tryckta materialet.

  Jag skulle också önska att träfflistan kunde sorteras efter "Publish date descending" som i Voyager - den funktionen använder jag ofta eftersom det är supersmidigt att få fram det senaste överst oavsett år. Att klicka på varje årtal som nu är inte smidigt.

  Katarina Engvall, Hib
 • Hej!

  Tack för synpunkter. Vi kommer att arbeta vidare med sökfunktionen i höst. Vi tar med oss detta i det arbetet.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Det verkar inte heller gå att filtrera på mer än två fasetter i taget. Att välja både text och språk leder bara till att den står och snurrar.

  Och instämmer om att en "Instans: tryckt" vore bra att ha!
  Johanna, Högskolan Väst
 • Hej!

  Vi tar med oss även detta till kommande utveckling. Tack för input!

  Mvh
  Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.