Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Information om vilka bibliotek som äger bestånd?

Hej!

I nuvarande testmiljö ser man enbart hur många bibliotek som har bestånd av en resurs, men inte specifikt vilka andra bibliotek som äger bestånd. Kommer denna information inte visas i det nya systemet?
Lia Fallenius Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Beroende på hur viktigt detta anses vara kan det absolut utvecklas till en av de första releaserna.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Det är mycket viktigt, bland annat i förhållande till gallringsarbete, så vi hoppas verkligen att den funktionen finns med från starten.
  Lia Fallenius
 • SUB har också ganska många sigler och vi vill kunna se om bestånd redan finns på ett annat SU-bibliotek när vi registrerar beståndet.
  Lena Hagberg
 • Detsamma gäller Uppsala UB, som har många enheter med olika sigler. Vi måste kunna se om bestånd finns på dem för att kunna fatta beslut om förvärv och/eller placering. Dessutom vill vi kunna se andra biblioteks bestånd.
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej!

  Hur kommer detta att påverka webblibris för sökning http://libris.kb.se/ ifall inte exemplaren synliggörs i XL? Jag tänker då i förlängningen att kunna se exemplar där i exempelvis arbetet med fjärrlån?

  Håller också med ovan inlägg om att det är mycket viktigt att kunna se andras bestånd för att besluta om förvärv, gallring etc.
  Kerstin Mårtensson
 • Hej!

  Jag instämmer i detta att bestånd måste bli synligt; det är inte rimligt att behöva gå till webblibris för att se bestånd. Hos oss på Lunds UB finns exempel där vi har flera exemplar under samma sigel (fördelade på olika samlingar inom samma bibliotekssigel), och det är viktigt att snabbt kunna se var de exemplaren finns.
  Mikael Lindgren
 • Hej Kerstin!

  Libris webbsök kommer att fungera som tidigare och där ser man alla biblioteks bestånd.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Men med ett dygns fördröjning, vilket torde leda till problem i flera av ovanstående fall, särskilt gallring ...
  Pär Johansson
 • Hur går det med utvecklingen av att kunna se vilka andra sigler som har bestånd på ett material? Det är inte hållbart, som inlägget 4 dec säger, att gå till Libris webbsök, eftersom det är en dags fördröjning. Ett bibliotek har ofta flera sigler (Umeå UB har Q, Qa, Qm m. fl.) och vi måste kunna se alla våra egna siglers bestånd i Libris XL, oavsett vilket sigel man valt i sin inloggningsprofil. Vi vill också kunna se vilka andra bibliotek som har bestånd för att det underlättar vårt urvals- och placeringsarbete. Som sagt, en dags fördröjning för att få informationen till webblibris är inte ett gångbart alternativ.

  20 november säger ni (överst i denna tråd) att det "absolut kan utvecklas till en av de första releaserna". Stämmer detta fortfarande?
  Umeå universitetsbiblioteks katalogiseringsteam
 • Hej!

  Vi vet att behovet är stort och detta är högt prioriterat i kommande uppdateringar. Det kommer dock inte att vara på plats i startversionen.

  Mvh
  Libris kundservice
 • En fråga till ang. det här med att man måste katalogisera för en sigel i taget:

  Vi katalogiserar böcker för tre sigler på vårt huvudbiblioteket. Är det alltså så nu att man måste komma ihåg att ändra "aktivt sigel" innan man börjar lägga in en beståndspost? Det är ju ganska lätt att glömma att göra detta när man samtidigt katalogiserar flera siglers böcker, men det verkar inte gå att göra någonting åt det om man väl råkat börja lägga till beståndsinformation och missat att ändra aktivt sigel.
  När jag försökt gå in och ändra aktivt sigel när jag redan börjat med en beståndspost går inte detta, då den info jag redan lagt till i beståndsposten inte sparas. Jag har även testat att öppna ett nytt fönster och byta aktivt sigel, men då slår det inte igenom på det andra fönstret där min beståndspost ligger. Är det alltså så att om man missar att byta sigel innan man sätter igång med beståndsposten så måste man ta bort den, gå in och byta aktivt sigel och börja om från början?
  Esther Thegel
 • Hej!

  Ja, så fungerar det i dagsläget, men vi tar med oss dina synpunkter.

  Mvh
  Libris kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.