Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Importerade poster: titeln är sökelement

Hej,

Vi på SUB importerar i stor utsträckning från WorldCat, och i dessa poster finns ett fält som heter "Titeln är sökelement", som man kan bocka i:Motsvarar detta fält det som i nyskapade poster heter "Fileringsvärde"?

Kan vi låta fältet "Titeln är sökelement" vara kvar och bocka i rutan eller bör vi ta bort fältet och ersätta det med "Fileringsvärde", som det visades i instruktionsfilmen "Redigera en importerad post"?


Anna Björnberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej igen,

  Insåg nu att "Titeln är sökelement" antagligen motsvarar förstaindikator 1 för MARC-fältet 245 och att "Fileringsvärde" motsvarar dess andraindikator. Alltså rör det sig om två olika fält.

  Det verkar inte gå att lägga till fältet "Titeln är sökelement" i XL på egen hand, så jag antar att man antingen kan låta det vara kvar eller ta bort det för de importerade posterna?
  Anna Björnberg
 • Hej Anna!

  ”Titeln är sökelement” motsvarar den första indikatorn i fält 245 och den ska enligt hänvisningarna i Katalogisatörens verktygslåda inte ändras vid postimport. Låt alltså vara som den är.

  ”Fileringsvärde” motsvarar den andra indikatorn i fält 245 och ska läggas till och fyllas i om det finns tecken att fileras bort så som det visas i instruktionsfilmen.

  https://youtu.be/bbTtSB3au5M


  Mvh


  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.