Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur få in LC-klassifikation i 050 (ej 084!)

Hej!
I beståndsposten vill vi (Z, Zl) som vanligt lägga vår LC-klassning i 050 (rätt Marcfält viktigt vid import till vårt lokala system). Nu hamnar LC-klassningen, liksom tydligen UDK-klassningen, i 084! Har ni någon lösning? När?
Marie Ekman, Chalmers Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • LC -klassning går inte att lägga till korrekt i första versionen. Vi rapporterar detta och kommer att rätta detta. Vi kan inte lova när det blir klart. 

  UDK går att lägga till, men anvisningar behövs, se https://kundo.se/org/librisxl/d/har-udk-falt-flyttats-till-084/
  Katalogsupport
 • Tack för svar! Då har jag dock en följdfråga - om jag lägger in LC-koder i fel fält (men med rätt rubrik) nu, blir de sedan rättade automatiskt i Libris? Eller måste jag skapa en lista med alla våra nya poster och i efterhand lägga till LC-koderna manuellt?

  Marie Ekman, Chalmers
 • Hej Marie,
  nej de blir inte rättade automatiskt, däremot kan man tänka sig att vi gör en global ändring i Libris som flyttar LC-klassningarna så de hamnar i rätt Marc-fält vid exporter. Innan dess måste vi dock göra en uppdatering av Libris-formatet så man inte kan skapa nya LC-klassningar på "fel ställe". Du behöver inte hålla rätt på vilka poster det gäller. Aktiviteten ligger i projektets backlog men är inte inplanerad. Om du på kort sikt vill ha klassningarna rätt skulle jag rekommendera att du ändrar i ert lokala system.

  mvh
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.