Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Göteborgs universitetsbibliotek avvaktar med batch-importen

Göteborgs universitetsbibliotek har nu valt att stoppa laddningen av batch-filerna (den dagliga importen). När LibrisXL går i drift kommer vi istället att hämta hem posterna manuellt en för en, efterhandgranska dem och göra eventuella korrigeringar i vårt lokala bibliotekssystem.
Detta görs för att upprätthålla kvalitén på de bibliografiska posterna och för att förhindra att eventuella fel i uppdaterade poster kommer in i den lokala katalogen. När vi upplever att posterna i LibrisXL håller tillräckligt hög kvalité, börjar vi ta in batch-filerna igen.

Katalogiseringsteamet på Göteborgs universitetsbibliotek
Daniel Pop, Göteborgs universitetsbibliotek Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Även Uppsala universitetsbibliotek har (den 29/5) beslutat att avvakta med batch-importer från Libris XL.

    UUB gör inga importer från Libris under sommaren. Exportfunktionen är för osäker och vi vet inte vilka konsekvenserna blir av att importera poster. Genom att pausa importerna tar vi det säkra före det osäkra och kan garantera datat i Disa.
    Under sommaren katalogiserar vi nya böcker i Libris och gör miniposter i Disa (ISBN, titel, författare, år och Libris-ID) för att kunna låna ut böcker. När importer kan starta kopplas posterna ihop och katalogen blir komplett igen. Efter semestrarna i augusti får systembibliotekarierna möjlighet att göra ytterligare tester och kan förhoppningsvis kan importerna till Disa starta igen.
    Karin Byström

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.