Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Funktionskod oth

Hej!

Då man använder länken oth för medarbetares funktion (t.ex. i marcfält 700) genereras inte bara delfält 4 oth utan även ett delfält e med klartexten "unspecifiedContributor", vilket inte blir så snyggt i vårt lokala system. Är det meningen? Vad jag förstår är praxis att delfält e ska användas restriktivt, och åtminstone ett par av de övriga funktionskoderna som jag har kollat, t.ex. aut, skapar inget delfält e.
M.v.h.
Petter Cederlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det är inte meningen att det även ska bli ett delfält e genom funktionskoden oth. Felet är rapporterat, men vi kan inte säga när det kan bli åtgärdat.

  Vänlig hälsningar,

  Katalogsupport
 • Jag arbetar just nu med en konverterad post, där delfält e från början inte syntes i marcgranskaren i XL, men så fort jag sparade posten lades delfält e till. Det vore bra om detta kunde åtgärdas så snart som möjligt, oth är vanligt förekommande i posterna och felet skapar merarbete.
  M.v.h
  Petter Cederlund
 • Hej Petter.

  Felet är rapporterat till projektet. Vi kan tyvärr fortfarande inte säga när det kan bli åtgärdat, det är många ärenden som väntar på åtgärd.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Puffar lite för detta och hoppas på åtgärd så småningom.
  Anna Andersson
 • Hej!
  detta fel är åtgärdat i och med dagens release av Libris 1.16. Export av funktionskoder oth (Medarbetare (Ospecificerad)) och 9pu (Primärt upphovsansvarig) genererar inte längre ett felaktigt delfält #e: exempelvis 700 #e unspecifiedContributor respektive 700 #e primaryRightsHolder.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.