Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Förslag: "Uppgraderad/importerad av" som defaultfält vid import från andra källor

Eftersom fältet "Uppgraderad eller importerad av" alltid ska finnas med vid import från andra källor vore det bra om detta fält med samtliga underfält t.o.m. Sigel finns med i Adminmetadata från början. Som det nu är måste man först lägga till fältet "Uppgraderad ...", sedan länka till lokal entitet, sedan välja "Bibliotek", sedan lägga till fält sigel, sedan skriva in sigeln. Det blir många onödiga klick för oss som dagligen importerar/uppgraderar många poster.
Om det av någon anledning inte går att ha med fältet som default borde alla underliggande fält ända till och med fält "Sigel" följa med automatiskt då man lägger till "Uppgraderad ...av". Vid postimport är det väl ändå så gott som alltid bibliotekssigler som läggs till, och skulle det vara en annan organisation än Bibliotek är det i alla fall enklare för alla att ta bort och lägga till just det fältet än att behöva göra allt från början, som läget är nu.
Ann-Sofi Cullhed Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för dina synpunkter, vi tar med oss detta i det fortsatta utvecklingsarbetet.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Efter den senaste uppgraderingen har det blivit en aning färre klick - åtminstone ett - för att vid postimport lägga till det obligatoriska "Uppgraderad/importerad av"-fältet med bibliotekssigel, men det känns fortfarande väldigt otympligt  för den som i likhet med mig oftast jobbar med poster från andra källor. Jag skulle vilja att fältet med den sigel som katalogisatören har loggat in på läggs till automatiskt när posten hämtas eller sparas. Just så hanteras ju fältet Skapad av.
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej Ann-Sofi!

  Vi lägger in din synpunkt som ett förbättringsförslag till projektet.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.