Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Felaktigt fält 040 #e?

Hej!
Efter gårdagens uppdatering av XL tycks det ha blivit ett fel enligt följande: adminmetadatas uppgift om katalogiseringsregler (AACR/KRS (normalvärde) (a), samt isbd-interpunktion finns (i)) slår nu igenom i form av ett nytt delfält 40 #e a eller 40 #e i. Enligt  formathandboken ska 40 #e (om det används) ha antingen förkortning krsb för KRS-poster eller rda för RDA-poster. Förkortningarna a och i hänger med från postetiketten 000, och ska såvitt jag förstår inte användas i 040. Efter uppdateringen genereras uppgiften i 040 #e uppenbarligen automatiskt. Hur är det tänkt att vara? 
Tillägg: "De gröna knapparna" för katalogiseringsregler i adminmetadata visade tidigare i klartext vad de betydde, nu står det bara a eller i. Vad är poängen med att göra det mer otydligt?
M.v.h.
Petter Cederlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Petter!

  Vi felanmäler felaktigheterna i 040 #e och vidarebefordrar synpunkten om otydligheter i gränssnittet till projektet.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport
 • Angående de gröna knapparna: då man sparar posten omvandlas "a" till "AACR2/KRS (normalvärde) a" Tidigare var det fullt utskrivet från början.
  M.v.h.
  Petter Cederlund
 • Kommer delfält 040 #e i/a rensas bort automatiskt i ett senare skede? Eller behöver vi hålla reda på vilka poster det felaktiga värdet ligger i?

  Vänliga hälsningar
  Hanna Liljeqvist, Sbi
  Hanna Liljeqvist
 • Jag ansluter mig till Hannas fråga ovan: hur ska vi hantera dessa fält (040 #e)? Finns det någon tanke med att de utan förvarning dyker upp? Om de är resultatet av en bugg, ska vi tills vidare redigera bort dessa manuellt i de lokala systemen? I XL verkar det inte gå att göra någonting åt dem eftersom de tycks genereras automatiskt av värdet i fält 000, postetiketten (adminmetadata).
  Vänliga hälsningar
  Petter Cederlund
 • Denna bugg tycks kvarstå efter uppdatering den 1 november.
  M.v.h.
  Petter Cederlund
 • Hej!

  Allt som rapporteras in behandlas och prioriteras, vilket innebär att alla buggar inte är åtgärdade vi nästföljande release.

  På vår infosida kan ni läsa vad releaserna innehåller .  

  Mvh
  Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.