Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Export / import av enstaka poster

Vi har hittills använt exportformuläret för att exportera enstaka poster som vi sedan importerar till Book-IT. Nu upphör ju exportformuläret att existera och då behöver vi något annat. I dag provade jag att exportera via Libris webbsök och sedan importera på samma sätt som vi gjort tidigare via http://bookit.ltblekinge.se/freelib/public/login.jsf?skin_id=FreeLib7&locale=sv_SE&data_source=jdbc%2Fbookit3. Det fungerade inte. Vad ska vi använda i stället?
Inger Jönsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det kommer att gå att spara ner en post i taget från katalogiseringsklienten.

  Exporten från Libris webbsök ska fungera nu och framtiden.

  Mvh 
  Libris kundservice
 • Det går att "Ladda ned sammanslagen" från en instans i den nya katalogiseringsklienten, men det verkar krångla om man registrerat bestånd på den. Det jag ville testa var just om "sammanslagen" avser att man får med sin beståndsinformation, så nu frågar jag istället: Vad avses med sammanslagen i sammanhanget?
  Daniel Sandbecker
 • Hej!

  Det innebär, precis som du skriver att beståndsinformationen kommer med.
  För tillfället fungerar det inte, men i januari när nya Libris kommer så kommer det att fungera.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Fortsättning på första inlägget i tråden: Vi frågade Axiell, som är i andra änden av export/importfunktionen, och fick följande svar:

  "Vad Axiell har fått information om kommer man fortsatt att kunna exportera katalogposter från Libris, men inte längre via denna sida: http://export.libris.kb.se/export/export.aspx utan integrerat på denna sida: http://libris.kb.se/. Detta är ännu inte klart. När det är det så testar vi såklart från vår sida - men det som görs via FreeLIb är att ni laddar in posterna så vi tror att det ska fungera som nu!"

  Jag trodde ni hade gjort tester med Axiell/Book-IT? Känner mig förvirrad....
  Inger Jönsson
 • Hej!

  Det är korrekt att den export-sidan försvinner. Det ni kan göra är att ladda ner poster från webbsök (libris.kb.se) via "Skapa referens". Den funktionen förändras inte. Där får man dock posterna i MARC-XML.
  Ni får kolla med Axiell om det går att hantera MARCXML vid import post för post.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Hej, jag får fortfarande inte med någon beståndsinformation när jag försöker ladda ner sammanslagen post (eller "Download compiled Marc21" som det står även i det svenska gränssnittet).

  Bör jag lämna en felrapport?
  Daniel Sandbecker
 • Hej!

  Vi är medvetna om detta och jobbar med det just nu.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Jag har långt om länge insett att vår Book-IT katalog inte ens innehåller poster i MARC21-format utan i något som heter BTJMARC1. Finns det något sätt som vi ändå kan importera poster från nya Libris? Batch-import?
  Inger Jönsson
 • Hej!

  Ni behöver vända er till Axiell för att stämma av vad som fungerar bäst för er.
  Import med enstaka poster från Libris webbsök kommer att fungera som tidigare, obs att filerna då är marc-xml.

  Mvh
  Libris kundservice
 • När vi importerar (till Book-it) enstaka poster kommer samtliga biblioteks beståndsuppgifter med, dvs alla andra sigler också. Från Axiell får jag detta svar: "I LIBRIS nya rutin blir det så. I det gamla export-verktyget kunde man välja vilken sigel man ville ha beståndsinfo från. Vi kan inte göra något åt det eftersom vi ju får in posten som den är. Meddela gärna LIBRIS om din synpunkt."
  Astrid Wolff Feychting
 • Hej,
  rättning av detta fel har hög prioritet hos oss. Vi jobbar just nu med att identifiera exakt vad som (sporadiskt) går fel i beståndsuppgifterna när man hämtar en post med Download Compiled MARC. Vi återkommer så snart det är rättat!

  Se även denna tråd https://kundo.se/org/librisxl/d/fordubbling-av-falt-852-i-koha/

  mvh
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.