Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Dubbla poster för ljudböcker

Många ljudböcker har fått dubbla poster (samma ISBN, samma format) - bara idag har jag sett fem stycken. (Se bifogad fil för exempel.) Problemet verkar vara att den ena posten har Instans->Text och den andra Instans->Ljudmaterial.

Hur gör vi med dessa, fram tills att det går att slå ihop poster?
Maria, Biblioteken i Norrbotten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Instans av verk->Text resp. Ljudmaterial ska det förstås vara...
  Maria, Biblioteken i Norrbotten
 • Uppdaterat svar 2018-11-26

  Hej Maria!

  Problemet med dubblettposter på ljudböcker berodde på en förändring i matchningsreglerna vid import. Detta är nu åtgärdat och vi städar bort de dubblettposter som skapats. Vi kommer att gå ut med särskild information om städningen till berörda bibliotek. Det kan fortfarande finnas dubblettposter som vi inte har blivit uppmärksammade på. Hör gärna av er om ni hittar fler dubbletter som ni tror kan ha samma orsak.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Det finns åtminstone ett 50-tal poster som nu är katalogiserade som 'instans, monografisk resurs' och samtidigt 'ljudmaterial' i instansavsnittet, som genererar fel medietyp, dvs Ljud, tal i stället för Ljudbok, CD. Det vore önskvärt om KB kunde åtgärda dessa, det känns inte rimligt att vi på biblioteken manuellt ska göra detta post för post ...
  Astrid Wolff Feychting
 • Problemet med ljudboksposter som kodats med felaktig instanstyp kvarstår tyvärr. Titta på cm2cxb0z9wcwk418  som skapats den 17 januari 2019. Händer det något med detta? Det handlar alltså om maskinellt skapade poster.
  Astrid
 • Finns det ingen möjlighet att biblioteken själva kan ändra medietyp?
  Solveig
  Solveig Larsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.