Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dubbla poster för ljudböcker

Många ljudböcker har fått dubbla poster (samma ISBN, samma format) - bara idag har jag sett fem stycken. (Se bifogad fil för exempel.) Problemet verkar vara att den ena posten har Instans->Text och den andra Instans->Ljudmaterial.

Hur gör vi med dessa, fram tills att det går att slå ihop poster?
Maria, Biblioteken i Norrbotten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Instans av verk->Text resp. Ljudmaterial ska det förstås vara...
  Maria, Biblioteken i Norrbotten
 • Uppdaterat svar 2018-11-26

  Hej Maria!

  Problemet med dubblettposter på ljudböcker berodde på en förändring i matchningsreglerna vid import. Detta är nu åtgärdat och vi städar bort de dubblettposter som skapats. Vi kommer att gå ut med särskild information om städningen till berörda bibliotek. Det kan fortfarande finnas dubblettposter som vi inte har blivit uppmärksammade på. Hör gärna av er om ni hittar fler dubbletter som ni tror kan ha samma orsak.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Det finns åtminstone ett 50-tal poster som nu är katalogiserade som 'instans, monografisk resurs' och samtidigt 'ljudmaterial' i instansavsnittet, som genererar fel medietyp, dvs Ljud, tal i stället för Ljudbok, CD. Det vore önskvärt om KB kunde åtgärda dessa, det känns inte rimligt att vi på biblioteken manuellt ska göra detta post för post ...
  Astrid Wolff Feychting
 • Problemet med ljudboksposter som kodats med felaktig instanstyp kvarstår tyvärr. Titta på cm2cxb0z9wcwk418  som skapats den 17 januari 2019. Händer det något med detta? Det handlar alltså om maskinellt skapade poster.
  Astrid
 • Finns det ingen möjlighet att biblioteken själva kan ändra medietyp?
  Solveig
  Solveig Larsson
 • Jag undrar hur KB tänker lösa detta? Ett exempel är den preliminära posten för ljudboken Mischling av Affinity Konar Bib ID v5544w2ws76sffgh. 14 bibliotek har bestånd. Eftersom posten är instans i stället för ljudinspelning, blir det fel medietyp trots att instans av verk är ljudmaterial. Posten är skapad så sent som 20 juni. Pågår det någon verksamhet för att förhindra att det framgent genereras felaktiga maskinella poster? Och vad ska vi som har bestånd på dem göra? Det känns lite tröstlöst att skapa nya poster och sedan skicka CXZ till alla meddrabbade ...
  Astrid Wolff Feychting, Umeå stadsbibliotek

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.