Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Byta verkstyp?

Jag har prövat att ta bort Instans av verk och skapa en ny lokal entitet av annan typ i samma instans, samt lägga till motsvarande innehållstyp (medie- och bärartyp kan också behöva ändras). All information i den första Instans av Verk går naturligtvis förlorad, men resten av posten blir kvar.

Det verkar som om det fungerar - sökningen identifierar den nya verkstypen, och innehållstypen hamnar både i MARC-fält 000 och 336.

Går det att göra så här för att ändra typ på t.ex. en importerad post? Eller finns det dolda typfält i mallen som XL behöver för internt bruk?

Pär Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Pär!

  Det går att ändra verkstyp, det finns inga dolda fält i verksentiteten som XL använder sig av. Däremot går det inte att lägga till negationerna till typen med koden "n" som finns i flera av 008-fälten. I övrigt är den enda haken om man byter verkstyp om det finns beskrivande fält som inte passar ihop med den förändrade typen, men det är nog överlag vanligare på instansnivå.
  Vi rekommenderar dock att man är försiktig om man är osäker.

  Med vänliga hälsningar

  Katalogsupport
 • Från och med version 1.12 av Libris katalogisering är det nu möjligt att i katalogiseringsgränssnittet byta verkstyp på ett smidigare sätt och även att byta instanstyp. Mer information och instruktioner finns i hjälptexten Att använda verktyget.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.