Till senaste kommentaren

Berika från ID utöver berika från mall?

Den nya funktionen berika från mall är bra! Är det möjligt att utöka samma funktionalitet till att kunna berika en post med data från en annan, där man kan välja vilka fält man vi berika med? Jämför med hur man kunde kopiera hela fält i Voyager.

När man arbetar med en tryckt och en elektronisk post skulle det underlätta att kunna berika en ännu inte klar post med data från en redan färdig. Det vore ett alternativ till dagens läge då vi inte kan kopiera och ändra materialtyp.

/Helena (UmUB), Eva-Lisa (LiUB), Anna och Lena (SUB)

Lena Hagberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Detta låter som en jättebra idé! Hoppas att den är möjlig att realisera.
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Hej och tack för era synpunkter!

  Vi har rapporterat detta till projeketet som ett utvecklingsförslag.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej!
  Jag antar att den nya funktionen "Berika BIB-post från specifikt ID" är svaret på ovanstående fråga. Men jag förstår inte hur det fungerar. Har försökt skapa en ny post för tryckt version genom att ta fram mallen för bok och sedan berika från den elektroniska posten via dess ID. Men då får jag bara med mig "fälten" inte innehållet. Vad gör jag för fel?
  Eva-Lisa Holm Granath, funktionsansvarig för katalogisering vid LiUB
 • Hej Eva-Lisa!

  Den nya funktionen Berika från post - Från ID är så som den fungerar just nu lämplig att använda för att berika en förhandspost (prelpost, CIP-post) (B) med metadata från en mer fyllig post (A), t.ex. metadatan från en första utgåva kan berika en tunn förhandspost för en andra utgåva.

  Viktigt att känna till är att det endast är egenskaper som inte finns i (B) som tillkommer vid berikning från (A) vilket förklarar varför du upplever problem. För att få med innehållet från (A) behöver motsvarande egenskap raderas från (B) innan berikningen görs.

  Funktionen har absolut förbättringspotential och projektet kommer att fortsätta arbeta med nya funktioner.

  Hör gärna av dig igen om beskrivningen ovan är för vag.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.