Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Berika från bokmallen funkar inte längre för e-poster

Hej!
Just nu inser jag att det i nya uppdateringen plockats bort en viktig funktionalitet. Tidigare har man kunnat välja bland befintliga mallar när man ska uppdatera även en elektronisk post (t ex en e-pliktspost). Man har kunnat få med viktiga generella fält genom att välja bokmallen, men nu går det bara att välja datorspelsmallen. Det behöver ändras tillbaka snarast!
Eva-Lisa Holm Granath, funktionsansvarig för katalogisering vid LiUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  det stämmer, den berikning du beskriver fungerar inte from version 1.4. Vi tittar på det och funderar på eventuell förändring. Skulle du kunna skicka ett exempel på vad du tänkte utföra - bra för oss som utvecklar (mejl till mig eller Libris kundservice libris@kb.se ).

  Vad gäller katalogisering av e-resurser generellt är det mycket efterfrågat och mall(ar) för detta kommer härnäst i planeringen, återkommer om detta i början av det nya året.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare
 • Hej!
  Kommer det också då instruktioner/mall för hur man redigerar e-pliktsposter?
  Lennart Wiborgh
 • Hej,
  den funktion för att berika via mall som Eva-Lisa nämner återkommer i nya Libris-versionen som släpps torsdag 24 januari. Då kommer också en ny mall för e-böcker som bör lämpa sig bättre för berikning, och katalogisering, av elektroniska poster.

  Nyheterna syns från måndag eftermiddag 21 januari i Libris staging https://libris-stg.kb.se/katalogisering/ Prova gärna!

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.