Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Artikelindexering

Önskemål om att artikel- eller bidragskatalogisering ska bli möjligt har varit uppe i detta forumet, men det är länge sedan nu. Jag har fattat det som att det ska lösas så småningom. När kommer det att bli möjligt?

Elisabet Sandström, Riksarkivets bibliotek

Elisabet Sandström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  bra att veta att ni jobbar med bidragskatalogisering. Vi kommer att lägga ut ytterligare standardmallar under våren, där ligger artiklar och bokkapitel högt i listan. Dock dröjer det några veckor eftersom vi f.n. jobbar med att färdigställa ett par andra mallar till mars-releasen. Återkommer med mer information.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Hej!
  Betyder det att ni jobbar på att få med bidragskatalogisering i mars-releasen så som det står i road-mappen? Vi väntar ivrigt!
  Eva-Lisa Holm Granath, funktionsansvarig för katalogisering vid LiUB
 • Det skulle vara mycket bra om ni kan få med bidragskatalogiseringsmallen i mars-releasen. Vi på Vitterhetsakademiens bibliotek katalogiserar mycket på bidragsnivå och är beroende av en mall för att kunna få in även bidrag i monografier i Libris.
  Eva Tranaeus
 • Vi på Svenska barnboksinstitutet katalogiserar också en hel del på bidragsnivå och har verkligen saknat en mall för detta. Fint att höra att det verkar vara på gång!
  Hanna Liljeqvist, Sbi
 • Hej, mall(ar) för bidragskatalogisering hinns tyvärr inte med till kommande release som vi spikar i mitten av nästa vecka. Däremot har vi börjat undersöka hur sådana mallar skulle kunna utformas.

  Igen, bra att veta att ni alla jobbar med detta.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • KvinnSam
  väntar också ivrigt på att bidragskatalogisering skall bli möjligt! Som nämnts
  ovan står det ju med i roadmapen för jan-mars 2019, och vi hade verkligen sett
  fram emot (och planerat för) att kunna sätta igång med detta, då bidrag från
  både tidskrifter och monografier utgör en stor del av vår databas och är en del av det som gör den unik. Vi har
  väldigt mycket retrospektivt att göra, uppskattningsvis ca 900 bidrag i monografier som skall läggas in, sen juni 2018. Om det inte hinns med till nästa
  release, när kan vi i så fall förvänta oss att det blir möjligt?

  Vänliga hälsningar,
  Sanna, KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning
 • Hej, vi är väl medvetna om att det finns retrospektiv katalogisering som väntar på bättre stöd i Libris. Utvecklingsteamet försöker hålla planerad takt kring återstående standardmallar. Tyvärr får vi ibland skjuta upp release av nya mallar på grund av annat utvecklingsarbete.

  Återkommer med tydligare plan kring detta.

  Med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Jag vill bara förtydliga att det inte bara handlar om retrospektiv katalogisering. För oss (och för de flesta tror jag) så handlar det om det löpande inflödet av nya böcker i vilka det finns kapitel som ska katalogiseras.
  Eva-Lisa Holm Granath, funktionsansvarig för katalogisering vid LiUB
 • Ja, kanske var otydligt av mig också, men det är det som det handlar om för oss också; det löpande inflödet av nya böcker där kapitel finns som ska katalogiseras. Det jag menade med retrospektiv katalogisering i det här fallet är det som av det löpande inflödet av nya böcker sen juni 2018 när Libris XL infördes, som vi inte har kunnat bidragskatalogisera!
  Sanna, KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.