Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Antal poster per sida i OAI-PMH verkar obegränsad

Hej,

Vi har tidigare använt Libris OAI-PMH för att importera testdata till en av våra lösningar (och även i skarp drift från t.ex. Mikromarc). Nu blev det aktuellt att uppdatera testmiljön och jag hittade den nya URLen till OAI-PMH-tjänsten här i forumet.

Så ett enkelt anrop för att plocka ut poster blev som följande.

https://libris.kb.se/api/oaipmh/?verb=ListRecords&metadataPrefix=marcxml&set=bib

Problemet med detta är att den verkar gå på för evigt (eller tills alla poster är skickade iaf). Jag hade förväntat mig att den skulle ge kanske tusen poster eller nått och sen en resumptionToken för att gå vidare men jag hade fått ner flera hundra megabyte med xml innan jag till slut gav upp.

Är detta så som det är tänkt i nya Libris eller är det fel någonstans? Den tidigare lösningen (som låg på http://data.libris.kb.se/nationalbibliography/oaipmh) gav tusen poster per "sida" om jag inte minns fel.
Karl-Johan Sjögren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Resumption tokens är inte implementerat i Libris OAI-PMH, så man får allt man ber om. Det är inte prioriterat för utveckling ännu, men finns i vår backlogg.

  Tekniskt är detta hanterbart hos mottagaren m.h.a. en strömmande XML-parser och stabilt nät. Men vi är medvetna om att det inte är optimalt av flera skäl.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Okej, tack för svaret. Då får vi hämta vår testdata från något annat håll istället.
  Karl-Johan Sjögren
 • Hej!

  Ett litet tips är att använda from- och until-parametrarna för att skapa ett såpass litet tidsintervall att mängden inte är ett problem. Det är ingen garanti, men kan göra problemet mer hanterbart.

  Mvh
  Libris kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.