Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Anmärkning: Språk (MARC 546 #a)

Hej!
Jag undrar hur man anger kompletterande språkanmärkning (MARC 546 #a) i XL. Jag hittade bara info om 500-fältet (allmän anmärkning) i hjälptexten Bok - Tryckt monografi.
M.v.h.
Petter Cederlund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det undrar vi också, det är en vanlig uppgift.
  Pär Johansson
 • Hej,
  Det är tyvärr ännu inte möjligt att lägga till Språkanmärkning (546) samt ett antal andra anmärkning. Vi arbetar med detta.

  Det finns även anmärkningar som kan läggas till, men där det saknas anvisningar om hur man ska göra. Även detta arbetar vi med att tillgängliggöra.
  Katalogsupport
 • Det vore jättebra om ni kan lägga till den informationen i hjälptexten för arbetsflöde, så vi slipper lägga ned tid på trial and error. Det är vanliga och viktiga uppgifter, och eftersom det i konverterade poster finns med sådana anmärkningar är det lätt att tro att det går, och att det är man själv som gör fel. I arbetsflödet för Adminmetadata står det föredömligt nog "Följande anmärkningar är under arbete och fungerar ännu inte fullt ut:   ..." - vore toppen om ni lägger ut motsvarande information även för verk/instans.

  Mvh
  Ann-Sofi Cullhed
 • Hej,
  tack för påpekandet. Vi kommer att uppdatera hjälptexten vid nästa release.

  Med vänlig hälsning,

  Katalogsupport
 • Hej,
  jag undrar om det fortfarande är så att det inte går att lägga till kompletterande språkanmärkning (MARC 546 #a), ex. i en importerad post där en sådan anmärkning redan finns?
  Mvh
  Mirka Bialecka

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.