Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ägarhistorik och Lokal anmärkning i bestånd

Ägarhistorik och Lokal anmärkning i bestånd, dvs det som i MARC är 561 och 562 i lokalt bestånd är inte synligt i förhandsgranskningen (eller i Koha efter export). Tittar jag fel eller är detta en av funktionerna som inte finns än?
Stefan Benjaminsson, GUB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Både 561 och 562 fungerar för mig när jag testar att lägga in. Jag får även rätt i Marc översikten.
  Jag använder Chrome och har testat i skarpa Libris. Jag  har däremot inte provat att exportera.
  Prova gärna igen och följ anvisningarna i hjälpen: https://libris.kb.se/katalogisering/help/workflow-holding
  Katalogsupport
 • Det tycks som att det fungerar om Ägarhistoriken och Lokal anmärkning inte ligger på beståndet under Har komponent. Borde man inte kunna ha en lokal anmärkning som hör till ett specifikt exemplar, när biblioteket, som i dessa fall har flera ex av samma titel? Det är ju till det spcifika exemplaret som anmärkningen hör. Och det fungerar ju utmärkt att lägga in det. Se bild.

  Stefan Benjaminsson, GUB
 • Jag har ett öppet ärende med katalogsupporten angående lokal anmärkning i bestånd. Det gäller hur man får "Förvärvsuppgifter: förvärvskälla" motsvarande 541 delfält a att visas i förhandsgranska och i webbsök. Kanske finns det någon annan som har en lösning på detta?
  Vi lägger in uppgift om "Pliktex." i det fältet och har under våren testat och sett att det visades bra i förhandsgranska. Men nu får vi det inte att fungera.

  Det fungerar i konverterade poster. Men de innehåller ett fält "samma sak som", se bild nedan. Frågan är om detta länkfält (som för övrigt bara ger rundgång) är en förutsättning för att kunna visa delfältet "förvärvskälla"? Och hur skapar vi det i så fall?


  Detta är viktig info för oss. Vi behöver för våra interna rutiner veta om vi katalogiserat pliktexet, men vi vill inte att det visas i den första bilden i webbsök, därför har vi valt 541-fältet. Jag har förstått att även en del andra bibliotek har nytta av att vi lägger in denna info.

  Tacksam för inspel om hur vi ska göra för att det ska fungera!

  Eva-Lisa Holm Granath, funktionsansvarig för katalogisering vid LiUB
 • Hej Stefan,
  Det går att lägga in Ägarhistorik samt Lokal anmärkning... men det blir inte korrekta poster  Det är mycket viktigt att följa anvisningarna i hjälpen för Bestånd.


  Katalogsupport
 • Hej Eva-Lisa,
  Din fråga är inte bortglömd och är rapporterad till projektet. Tyvärr har jag ännu inget svar att ge.
  Katalogsupport
 • Hej supporten!
  Jag önskar lägga två gånger ägarhistorik i en beståndspost, ty boken har tydligen haft två olika ägare som är viktiga att ange. Det var möjligt i MARC 21, dvs. fält 561 är repeatable. Lyckas inte få det i LIBRIS LX. När jag en gång har fyllt i "Ägarhistorik" kan jag inte välja det på nytt. Finns det en annan möjlighet att göra det?

  Taeda
 • Hej,
  Beklagar att din fråga inte besvarats tidigare. 561 bör vara repeterbar, men är inte det i Nya Libris än. Jag rapporterar detta.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.