Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Å, Ä och Ö i hjälptexterna

Hej, i hjälptexterna i Libris katalogisering, arbetsflöde tryckt monografi verkar rubrikerna ha tappat å, ä och ö, vilket gör det svårt att söka på sidan. I den mån man nu kan använda texterna där i förhållande till uppdateringar.
Mikael Lindgren, Lunds UB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Vilken webbläsare använder du och vilken version är den i?
  Har dina kollegor samma problem? När vi testar ser det korrekt ut.

  Mvh

  Libris kundservice
 • Hej,

  gäller både Chrome 70.0.3538.77 och Firefox 63.0.1. Gäller alltså här https://libris.kb.se/katalogisering/help/workflow-print-monograph t ex rubrikerna omfång, anmärkning, innehållsanmärkning, copyrightår etc.

  Mvh
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Hej!

  Vi har nu testat de versionerna och för oss ser det bra ut.

  Har dina kollegor samma problem när de tittar på de hjälpsidorna?

  Mvh
  Libris kundservice
 • Ja, det inte bara på min dator.
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Det är samma här. Firefox 63.0.1.

  Dan Lundberg, LNU
 • Hej,

  i innehållsförteckningen till vissa av hjälptexterna (Tryckt monografi, Seriell resurs) finns länkar till rubriker som saknar å, ä, ö. Det gäller till exempel rubriken Språk. Anledningen är att det märkspråk som används för hjälptexterna saknar stöd för å, ä, ö i länkade rubriker. För att länkarna ändå ska fungera har vi skrivit rubrikerna utan å, ä, ö. I rubrikerna i innehållsförteckningen går det dock att använda dessa tecken och även i den övriga texten. Den länkade rubriken för Språk ser till exempel ut såhär:

  Rubrik i innehållsförteckningen:
  Språk

  Den rubrik som länken går till:
  Sprak
  • Språk (language = 008/35-37)
  Eftersom ordet ”Språk” förekommer även i texten som följer strax efter rubriken så blir ”Språk” med å ändå sökbart. Om ni har problem med någon särskild rubrik i texten som inte är sökbar, meddela gärna det.
  Vi kommer att försöka hitta en annan lösning där vi kan lägga in rubrikerna med å, ä, ö. Under tiden har vi bedömt att det trots allt är bra att ha kvar innehållsförteckningen och de länkade rubrikerna, även om det ser fel ut.

  Vi strävar efter att hjälptexterna ska vara uppdaterade i takt med att nya releaser släpps. Meddela oss gärna när ni upptäcker information som inte är uppdaterad.

  Med vänlig hälsning
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.