Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

710

Medverkan/Agent/Organisation/Namn xxx/tillsammans med Namn på underordnad enhet genererar enbart namnet på den underordnade enheten. 710 #a syns inte vid konverteringen.
Använder man komponenten Har del syns inte 710 alls.  

P.S. För övrigt anser jag att gränssnittet ska vara platt.
Kristina Sevo Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Jag har testat och det fungerar att få med 710 $a och $b i förhandsgranskning av marc. Det fungerar även med Har del, som ju konverteras som i2=2.

  Blir det problem vid exporten till er katalog? Skicka gärna uppgift om vilken post du har problem med så kan det vara lättare att ge support.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Roligt att det fungerade för dig, men du kanske testade i en ny post?
  Du kan väl titta på posten med bib-ID 9916300887 och se varför det inte fungerar där. För det kan väl inte vara så att Libris XL beter sig olika beroende på om en post är ny, gammal eller importerad?

  P.S. För övrigt anser jag att gränssnittet ska vara platt.

  Vänliga hälsningar,
  Kristina Sevo
 • Hej Kristina,

  Om jag förstår dig rätt vill du formulera data i nya Libris som genererar ett MARC-fält 710 med information i både delfält a och b.

  Nu ser det ut såhär i post med id 1565048:


  För att generera 710 a+b behöver man följa instruktionerna för Olänkad organisation som består av underordnad enhet, som du hittar här: https://libris.kb.se/katalogisering/help/workflow-agent-org-instance.  

  Posten kommer då att se ut på följande sätt:


  Har sparat posten med ovan information inlagd.
  Återkom gärna om det är så att något verkar oklart eller om vi har missförstått din fråga.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport
 • Varför finns alternativet Namn på underordnad enhet under Organisation på nivå 3 om det inte fungerar? Namn på underordnad enhet som genererar ett normalt 710 a och b finns, helt ologiskt, att hämta på nivå 2.

  P.S. För övrigt anser jag att gränssnittet ska vara platt.
  Kristina Sevo
 • Hej!

  Det finns än så länge väldigt mycket i verktyget som man kan men inte ska göra. Det viktiga är att följa de instruktioner och hjälptexter som finns att tillgå.

  Hjälptexter!

  Mvh
  Libris kundservice
 • Ja, hade vi inte haft hjälptexterna hade vi varit helt chanslösa i denna labyrint som ni har skapat. Problemet är att hjälptexterna inte alltid talar om vilken nivå man ska hämta komponenterna från. Så till exempel i avsnittet för 710 :

  Olänkad Organisation som består av underordnad enhet (710 ‡a ‡b)
  Vid Medverkan och funktion välj typ av Medverkan i rullmenyn. Klicka på +ikonen intill det tillagda fältet för t ex Primär medverkan/Medverkan och välj Agent. Klicka på +ikonen intill Agent, välj Organisation i rullmenyn för Skapa lokal entitet. Klicka därefter på +ikonen inom fältet för Organisation och lägg till fälten Är del av samt Namn på underordnad enhet. Vid Är del av skapas lokal entitet Organisation och fältet Namn läggs till. Fyll sedan i organisationens namn och spara posten.
  Exempel: Organisation/Är del av/Organisation/Namn: Stockholms universitet samt Organisation/Namn på underordnad enhet: Institutionen för folkhälsovetenskap


  P.S. För övrigt anser jag att gränssnittet ska vara platt.
  Kristina Sevo
 • Förlåt, men varför har man lagt tid och arbete på att skapa funktioner som man "kan men inte ska" använda? Är inte det ett ganska problematiskt tillvägagångssätt? Beskriv gärna hur resonemanget såg ut bakom detta beslut, vi är tacksamma för er input och tar den med oss!
  Anna Lindemark
 • Hej!

  Nu kan ni ta del av hur Libris formatteam resonerar kring länkade data och bibliotek, länkade data i nya Libris och hur arbetet framåt leder till nya möjligheter att dela information.

  http://librisbloggen.kb.se/2018/09/26/lankade-data-och-arbetet-framat/

  Med vänlig hälsning,
  Maia
  Maia Dexander Införandeaktiviteter
 • Hej.
  I mallen för musik-cd kan jag inte i efterhand (efter att ha sparat posten) lägga till Agent - Organisation - Namn under Identifikator. Berika mall funkar inte i det fallet. Hur ska jag göra? (Posten jag arbtat med: AUDIOISSUENUMBER 7700441)
  Magnus Holmqvist
 • Hej Magnus,

  Det problem du beskriver uppstår i de fall man använder funktionen Berika från mall och det i posten man vill berika redan finns en identifikator angiven eller i de fall man sparar en post med en identifikator utan ifylld egenskap för Agent. Tyvärr går det sedan inte att lägga till Agent-Organisation-Namn manuellt.

  Enda lösningen i dessa fall är att man kopierar värdet i Identifikator för att sedan radera hela egenskapen och sedan lägga till den på nytt via funktionen Berika från mall. Åter på plats kan man klistra in värdet för identifikatorn samt fylla i uppgift för Agent.

  Inte särskilt smidigt men för närvarande den enda fungerande lösningen.

  Vänliga hälsningar,

  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.