Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

245#b för att ange undertitel till del (efter #p)

Hej! I denna post finns en undertitel till en del redovisad i 245 #b, efter deltiteln i 245#p. http://libris.kb.se/bib/12234490
Samma sak gäller de andra delarna i verket Ålands släktregister, och det är korrekt i förhållande till hur informationen ser ut i böckerna. Dvs. det handlar om undertitlar till deltitlarna.

Dock ser jag att Libris XL har undertiteln för samma post redovisad på ett annat sätt - direkt efter 245#a. Det ser man när man kollar i Marcvisningen. Detta är däremot inte korrekt. Visst måste detta justeras?
Elisabet Sandström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • OBS ett tillägg: ovanstående användning av 245#b är inte dagens katalogiseringspraxis. Jag är medveten om det. Men det blir ändå fel att låta 245#b komma direkt efter 245#a i fall av detta slag.
  Elisabet Sandström
 • Hej Elisabet!

  I XL finns en bestämd delfältordning för exportdatat i MARC som reglerar såväl ordning som duplicering av de olika fältens delfält. I dagsläget är delfältsorningen för fält 245 angiven som: 6 a h b n p c f g s. Detta är anledningen till att förhandsgranskningen av MARC i katalogiseringsverktyget ser ut som den gör.

  Vid katalogisering i Voyager kunde katalogisatören i stort sett själv bestämma hur datat i fälten och delfälten skulle se ut. Informationen i Webblibris för den post du anger som exempel speglar den version av datat som skapades i Voyager. När posten uppdateras i XL kommer en ny version att skickas till Webblibris och delfältsordningen i 245 kommer då att ändras även där.

  Vi är väl medvetna om de problem som detta medför. En annan delfältsordning för MARC-fält 245 skulle kunna vara 6 a n p h b c f g s, men även denna ordningsföljd kommer att innebära att en mängd resursers titelinformation blir fel i MARC-formatet.

  Frågan om hur detta är tänkt att utvecklas eller fungera i framtiden skickas till projeket.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.