Var arbetar Läkare Utan Gränser?

Jag är intresserad av att veta lite mer om vart ni arbetar i världen.

Läkare Utan Gränser Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Läkare Utan Gränser arbetar varje år i mellan 60 och 70 länder. Eftersom vi är en medicinsk humanitär organisation är verksamheten föränderlig och varierar med behoven. I genomsnitt stängs eller öppnas en fjärdedel av projekten varje år.

  Här kan du läsa mer om vårt arbete just nu.

  Vänliga hälsningar,

  Kommunikationsavdelningen
 • Hur ser ni på hjälpbehovet som finns runt de ställen där man strider mot IS för att få ut de civila?
  Det finns ex.i Modul, ingen hjälp att tillgå för att ta hand om alla skadade civila som försöker fly?
  En liten grupp från en slovakisk hjälporg. Är det enda och de räcker inte till på långa vägar.

 • Hej Corina,

  Innan vi som organisation kan starta igång sjukvårdsinsatser på platser runtom i världen, oavsett om det gäller en pågående konflikt eller i en naturkatastrof, för vi alltid en dialog med alla inblandade aktörer och eventuella stridande parter i en konflikt, för att kunna garantera vår personal och våra patienters säkerhet. Detta har inte varit möjligt i fallet med Mosul och därför har vi inte kunnat starta upp några akutinsatser inne i Mosul som för tillfället är en krigszon.

  Sedan striderna startade har vi jobbat hårt för att öka våra insatser runt Mosul och så nära frontlinjerna som möjligt. I nuläget har vi upprättat ett kirurgiskt fältsjukhus beläget strax norr om Mosul och i processen att inrätta ytterligare ett fältsjukhus söder om staden för att kunna behandla skadade människor. Det planeras även för att skicka mobila medicinska team ännu närmare frontlinjerna vars uppgift blir att stabilisera patienterna på plats och därefter slussa dem vidare till de båda fältsjukhusen för kirurgi.

  Om du vill läsa mer om vårt arbete och våra utökade insatser omkring Mosul kan du göra det här: https://lakareutangranser.se/nyheter/vi-utokar-....

  Uppdaterad 03/03-20:

  Under rubriken Ninewaprovincen kan man läsa mer om våra insatser för tillfället i Mosul!
  https://lakareutangranser.se/vad-vi-gor/har-arbetar-vi/irak

  Hälsningar,

  Kommunikationsavdelningen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Vi sparar de uppgifter du registrerat här för administration av din gåva samt för att kunna kontakta dig med aktuell information från oss. Läs gärna mer i vår integritetspolicy! https://www.lakareutangranser.se/var-integritetspolicy