Skattereduktion 2020

Skatteavdrag när du ger en gåva
Från och med 1 juni 2019 får du dra av på skatten om du under ett år skänker minst 2000 kronor till en eller flera ideella organisationer. För att gåvan ska vara avdragsgill behöver organisationen vara godkänd som gåvomottagare hos Skatteverket. Vi på Läkare Utan Gränser är godkända från och med 1 januari 2020 vilket innebär att gåvor givna till oss under 2019 inte kan räknas med.
Skatteavdraget är på 25% och du behöver skänka minst 200 kronor per gåvotillfälle för att gåvan ska vara avdragsgill. Maxbeloppet är 6000 kronor per år vilket innebär att du har möjlighet att få tillbaka upp till 1500 kronor varje år.

Förutsättningar för att få avdrag
För att kunna ta del av skattereduktionen behöver du ha fyllt 18 år och ha ett personnummer som gåvan kan kopplas till. Om gåvan ges via sociala medier som Instagram och Facebook eller via Swish får vi inte tillgång till ditt personnummer per automatik. Så kontakta gärna vår givarservice för att lägga till ditt personnummer i vår databas. Då kan du ge din gåva på det sätt som passar dig bäst!

När kommer återbäringen
Skatteavdraget redovisas i deklarationen året efter att gåvan givits. Det innebär att gåvor som ges mellan 1 januari och 31 december år 2020 kommer att synas i inkomstdeklarationen år 2021.

Läs gärna mer om Skattereduktion på gåvor hos Skatteverket.
Läkare Utan Gränser Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.