Till senaste kommentaren

Läkare Utan Gränsers HR-policy och kollektivavtal

Hej! Jag har en fråga angående anställningsvillkor för de som arbetar som värvare för Läkare utan gränser. Jag läser i detta forum att ni inte tillämpar kollektivavtal, men att er HR-policy är i linje med gällande kollektivavtal. Vilket eller vilka kollektivavtal är relevanta för medlemsvärvare? Och följer ni dessa helt ut, eller bara delvis?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Tack för din fråga!

  Läkare Utan Gränser har i dagsläget inget kollektivavtal utan har istället en HR-policy som är i linje med rådande kollektivavtal.

  Vid utformningen av vår befintliga HR-policy har vi utgått ifrån kollektivavtal inom IDEA och KFO. Men för oss har det också varit viktigt att ligga i linje med övriga NGO-sektorn och därför har vi också utgått från vad andra organisationer, som bedriver liknande verksamhet, har för villkor. Medarbetare inom Läkare Utan Gränser har t.ex. tjänstepension och inflytande i viktiga policyfrågor. Hittills har detta fungerat bra.

  Villkoren för våra insamlare ligger i linje med andra ideella organisationer. Våra anställda har t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag, ingen karensdag samt full lön 14 första dagarna vid sjukdom.

  Har du fler frågor eller funderingar är det bara att återkomma till oss!

  Varmt tack och allt gott,

  Vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Vi sparar de uppgifter du registrerat här för administration av din gåva samt för att kunna kontakta dig med aktuell information från oss. Läs gärna mer i vår integritetspolicy! https://www.lakareutangranser.se/var-integritetspolicy