Frågor och Svar om samarbetet med Akelius Foundation

Under perioden 1 november 2019 och 5 januari 2020 kommer varje gåva som skänks (exkl. Månadsgivande via autogiro och SMS) att matchas av Akelius Foundation.

Här är några vanliga frågor som vi hoppas att du får svar på.

1. OM KAMPANJEN

Vad innebär kampanjen ”Akelius dubblerar varje given krona”?

För varje krona som sätts in till Läkare Utan Gränser under perioden 1 november 2019 – 5 januari 2020 kommer Akelius Foundation att skänka lika mycket. Det inkluderar inte de pengar som genererats från regelbundet givande (via autogiro och SMS). Det vill säga att om Läkare Utan Gränser får in 50 miljoner kronor under november, december och första veckan i januari 2020 kommer Akelius Foundation att skänka 50 miljoner kronor till Läkare Utan Gränser.

Under vilken period dubblerar Akelius Foundation gåvorna?

Alla gåvor som beställs* samt alla gåvor som sätts in från 1 november 2019 till 5 januari 2020.

*Gåvor som beställs innebär gåvor som företag skänker på vår hemsida men där betalning genomförs i efterhand via ett betalningsunderlag.

Vad kommer gåvan från Akelius Foundation att gå till?

Gåvan från Akelius Foundation kommer att öronmärkas till projekt som rör människor på flykt i Europa under 2019 och 2020.

Vilka andra aktörer är med i samarbetet?

Akelius Foundation kommer att matcha gåvor till flera organisationer under november och december; Läkare Utan Gränser, SOS Barnbyar, UNICEF och UNHCR. Alla organisationer gör separata insamlingar och varje organisations totala insamling under november och december matchas av Akelius Foundation. Samarbetet kommer lyftas under november och december i Dagens Industri som också är en samarbetspartner. DI har exklusivitet vilket innebär att det alltid är DI som får löpande insamlingsresultat först.2. HUR GÅR KAMPANJEN TILL?

Hur fungerar kampanjen?

Akelius Foundation sätter en in gåva till Läkare Utan Gränser som motsvarar det totala belopp som Läkare Utan Gränser fått in från samtliga givare under november, december och första veckan i januari (tom 5 januari). Det inkluderar inte de pengar som genererats från regelbundet givande (via autogiro och SMS).

Hur ska jag gå tillväga för att min gåva ska dubbleras?

Du kan sätta in din gåva på det sätt som du vill. Alla gåvor (ej månadsgivande via autogiro och sms) oavsett hur de skänks kommer att dubbleras. Du kan skänka en gåva här.

Kommer min gåva att dubbleras om jag köper ett gåvobevis?

Ja, alla gåvor (ej månadsgivande via autogiro eller sms) som skänks under november, december och första veckan i januari (tom 5 januari) kommer att dubbleras.

Jag är månadsgivare. Kommer min gåva under november och december att dubbleras automatiskt?

Nej. Det inkluderar inte månadsgivande.

Kommer min gåva att öronmärkas till människor på flykt om jag skänker den under november eller december?

Nej, vi föredrar alltid icke-öronmärkta gåvor eftersom vi då har friheten att själva avgöra var och hur medlen ska användas, baserat på vilka behov som finns där vi är verksamma.

Är det bara gåvor som är öronmärkta till människor på flykt som dubbleras?

Nej, alla gåvor (ej månadsgivande via autogiro eller sms) oavsett märkning kommer att dubbleras.


3. FÖRETAG OCH STIFTELSER

Kommer även gåvor från företag och stiftelser att dubbleras under november, december och första veckan i januari 2020?

Ja, alla gåvor (ej månadsgivande via autogiro eller sms) som skänks oavsett givare och gåvokanal kommer att dubbleras.

Kommer gåvan att dubbleras om mitt företag beställer ett betalningsunderlag för att ge en julgåva i november eller december men därefter gör insättningen i januari?

Ja, gåvor (ej månadsgivande via autogiro eller sms) som sätts in under perioden 1 november till 5 januari samt gåvor som beställs under november och december kommer att dubbleras.
Läkare Utan Gränser Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.