Varför har ni plockat bort receptet Knubbiga surdegslimpor?

Varför har ni plockat bort receptet Knubbiga surdegslimpor ? Jag har ju massa egen surdeg i frysen men inget recept?

Den plockades bort eftersom det har varit en del som inte har lyckats med receptet.
Vänligen se nedan:
Ingredienser:
  • 700 g (ca 1,3 l) Kungsörnen Grovt Rågmjöl
  • 1,1 kg (ca 2 l) Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 13 dl ljummet vatten, 37ºC
  • 1½ dl surdeg
  • 25 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 25 g (½ pkt) jäst
  • 1½ msk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 msk stött kummin
Recept:
1. Häll vattnet i en degbunke. Blanda ner alla ingredienser men spar 1 dl av Vetemjöl Special till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig.
2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en fyrkantig limpa. Lägg alla fyra limpor i en smord långpanna, en i varje hörn. Pensla med vatten och strö över rågmjöl.
4. Låt limporna jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
5. Värm ugnen till 200ºC.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt limporna kallna på galler under bakduk.
Linda
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.