Varför har ni plockat bort receptet Knubbiga surdegslimpor?
Varför har ni plockat bort receptet Knubbiga surdegslimpor ? Jag har ju massa egen surdeg i frysen men inget recept?
Den plockades bort eftersom det har varit en del som inte har lyckats med receptet.
Vänligen se nedan:
Ingredienser:
1. Häll vattnet i en degbunke. Blanda ner alla ingredienser men spar 1 dl av Vetemjöl Special till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig.
2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en fyrkantig limpa. Lägg alla fyra limpor i en smord långpanna, en i varje hörn. Pensla med vatten och strö över rågmjöl.
4. Låt limporna jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
5. Värm ugnen till 200ºC.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt limporna kallna på galler under bakduk.
Den plockades bort eftersom det har varit en del som inte har lyckats med receptet.
Vänligen se nedan:
Ingredienser:
- 700 g (ca 1,3 l) Kungsörnen Grovt Rågmjöl
- 1,1 kg (ca 2 l) Kungsörnen Vetemjöl Special
- 13 dl ljummet vatten, 37ºC
- 1½ dl surdeg
- 25 g smör eller margarin, rumsvarmt
- 25 g (½ pkt) jäst
- 1½ msk salt
- 1 msk sirap
- 1 msk stött kummin
1. Häll vattnet i en degbunke. Blanda ner alla ingredienser men spar 1 dl av Vetemjöl Special till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig.
2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en fyrkantig limpa. Lägg alla fyra limpor i en smord långpanna, en i varje hörn. Pensla med vatten och strö över rågmjöl.
4. Låt limporna jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
5. Värm ugnen till 200ºC.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt limporna kallna på galler under bakduk.
Följ inlägget
0
följare
Borttagen kommentar