Schweiziska mjölsorter vs. svenska motsvarigheter?

Är kärnvetemjöl liknande typ 400 sorten?
Vad liknar ert vetemjöl special? Kanske Typ 550 eller Typ 720? Eller är det bara en annan, mera proteinrik, vetesort?
I schweiziska recept tillsätter de ofta lite kornmalt och jag förstår att bagerierna här också ofta tillsätter malt. Jag ser att ert vetemjöl innehåller kornmalt. Hur mycket procent?


I vårt vetemjöl Special finns det maltmjöl, det ger mjölet bättre och mer jämna bakegenskaper. Använder man detta mjöl behöver därför inte lägga till extra. Vanligt kärnvetemjöl innehåller inte maltmjöl, så använder man detta mjöl kan man lägga till lite. Kärnvetemjöl ligger mellan type 400 och 550 och Vetemjöl Special är som type 550, men innehåller maltmjöl och askorbinsyra.
Vi kan tyvärr inte säga exakt hur mycket maltmjöl innehåller, det beror på spannmålets naturliga fall tal.


Linda
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.