Till senaste kommentaren

Hur mycket Kungsörnens råg- eller vetekross ska jag ha i mitt bröd?

Jag undrar hur jag bäst lägger till råg- eller vetekross i mitt vanliga recept? (Jag antar att man gör lika med båda sorterna)? Jag tycker att det är gott när brödet får lite tuggmotstånd.
Finns det någon smart formel för hur mycket vatten som behövs till en viss mängd kross? Jag förstår att jag ska koka eller blötlägga detta.
Ska jag ta bort lite mjöl och vatten i receptet elle ska jag bara lägga till krosset?Jag rekommenderar att du byter ut en viss del av mjölet mot kross och justerar vattnet genom att lägga till 1,5 gånger vikten av den krossmängd du bytt ut i det totala receptet. Det bästa är att du slår kokande vatten på krosset för bästa saftighet, använd då ca 3 gånger krossens vikt (ungefär 1,5 gånger om du använder dl-mått) av din totala degvätska och låt sedan denna skållning svalna innan du bakar vidare med resten av mjölet och degvätskan. Det blir ungefär samma mängder oavsett om du använder råg eller vetekross. Rågkrossen kan möjligen suga lite mer vatten men det bästa är att prova sig fram här.

Hoppas att det blir gott!
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.